Müjdeler üst üste geldi! Devletten kredi değil ödünç para yardımı! 10.000 TL anında alabilirsiniz!

TAKİP ET

2022 yılı itibari ile çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ödünç para sistemini başlattı. Bu sistemde başvuru şartlarını sağlayan her vatandaş ikraz adı verilen yardımdan yararlanabilecek.

Reklam
Reklam

Müjdeler üst üste geldi! Devletten kredi değil ödünç para yardımı! 10.000 TL anında alabilirsiniz! Yaşam pahalılığı nedeniyle her geçen gün nakit ara ihtiyacına duyulan arz artmaktadır. Bankaların verdikleri kredi faiz oranları nedeniyle birçok kişi kredi çekme yanlısı olmamaktadır. Ancak ödünç para sistemi sayesinde vatandaşlar kolayca nakit para elde edebilecekler. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmemesine rağmen uzmanların görüşlerine göre ödünç para desteğinin 10 bin TL olması beklenmektedir. Bu sistemden yaralanmak isteyen vatandaşlardan ise istenilen en önemli şart sandık üyesi olmalarıdır. Sandık üyesi olanlar için bu çok büyük bir fırsat olarak görülmektedir. Bu fırsatı değerlendirmek isteyenlerin başvuruda bulunması yeterli olacaktır.

Bakanlık az önce müjdeyi verdi! İhtiyaç sahiplerine yeni sosyal yardım verilecek: Başvuru yapanın hesabına 2 bin 345 TL yatacak!


Tüm Vatandaşlara 1000 TL Nakit Yardımı Ödeniyor! O Banka Başvurana Anında Ödüyor


Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Sosyal yardım başvuru formu nasıl doldurulur? Sosyal yardımlaşma başvuruları nelerdir?





 

Ödünç Para Yardımı Geri Ödeme Seçenekleri


Bu sistemden yaralanan vatandaşların aldıkları borç paraları eri ödemeleri için 3 farklı seçenek belirlenmiş durumdadır. Bu seçenekler; 12 ay vade, 18 ay vade ve 24 ay vade seçenekleridir. Her vade seçeneğinde ise faiz oranı sabit tutulmuştur. Bu durumda sisteme oldukça ilgi duyulmasına neden olan bir etkendir. Normalde bankalar vade seçeneklerinin artması durumunda faiz oranlarını arttırmaktadır. Ancak bakanlık bu konuda da vatandaşlara yardımcı olmaktadır. 12 ay vade seçeneğinde aylık 800 TL, 18 ay vade seçeneğinde 600 TL ve 24 ay vade seçeneğinde ise 300 TL geri ödeme yapılmaktadır.


 

Ödünç Para Başvurusu Nasıl Yapılır?


Ödünç para sisteminde yaralanıp 10 TL’ye kadar nakit almak isteyen vatandaşlar il olarak başvuru işlemlerini başlatmalılardır. Başvurular vatandaşların ikamet ettiği ilde bulunan çalışma ve sosyal güvenlik il müdürlüklerinde yapılmaktadır. İlk olarak yetkililer başvuruda bulunmak isteyen kişinin uygunluğunu kontrol etmektedir.



Uygunluk şartı ise talep edilen para miktarının taksit ücretinin en az 2 katı kadar gelire sahip olunmasıdır. Bu şartın sağlanması durumunda bakanlık onaylı resmi başvuru dilekçesi doldurulmalıdır. Ardından başvuru işlemi tamamlanmaktadır. Başvuruların sonuçlanması ise yaklaşık 15 iş günü ile 30 iş günü kadar sürmektedir.