Müjdeyi bizzat bakan verdi! Milyonlarca emekli Temmuz ayında ihya olacak, cepleri para dolup taşacak, kriz son bulacak!

TAKİP ET

Bayram ikramiyesi nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşayan emeklilere müjdeli haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi. Emeklilerin tüm dertleri Temmuz ayında bitecek. Adeta cepleri parayla dolup taşacak. 13,5 milyon emekli bu haberle keyiften dört köşe olacak. Hazır olun, kriz sona eriyor.

Reklam
Reklam

Müjdeyi bizzat bakan verdi! Milyonlarca emekli Temmuz ayında ihya olacak, cepleri para dolup taşacak, kriz son bulacak! Yıllarca çalışan ve yaşlılık hayatını rahat geçirmek isteyen vatandaşlar, adeta emekli olmanın hayali ile yaşıyor. Ancak son yıllarda artan hayat pahalılığı nedeniyle emekli vatandaşlar bırakın rahat bir yaşlılık hayatı geçirmeyi geçinmekte bile güçlük çekiyor. Özellikle pandemi sonrasında zam üstüne zam gelirken, vatandaşlar ay sonunu getiremez hale geldi. Bunun üstüne bir de bayram ikramiyesine zam yapılmaması emeklileri isyanın eşiğine getirdi. Neyse ki hükümet bayram ikramiyesi nedeniyle kırgın olan emeklilerin gönlünü alacak bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilerin gönlünü alacak yeni düzenleme ile ilgili yeni bilgiler paylaştı. Temmuz ayında hem emekli maaşları artacak hem de en düşük emekli maaşı vatandaşlara nefes aldıracak bir seviyeye çekilecek. Böylece de emekliler artık ay sonunu daha rahat getirecek, fatura, kira ve giderlerini dert etmek zorunda kalmayacak. Tek tek yeni detaylar ortaya çıkıyor, yeni düzenleme ile ilgili rakamlar da konuşuluyor.


 

Emeklinin yüzü gülecek


Özellikle emekli vatandaşlar son zamanlardaki ekonomik krizden en çok etkilenen kesim oldu. Resmen nasıl geçineceklerini, ay sonunu nasıl getireceklerini bilmeyen emekliler, bayram ikramiyelerine de zam yapılmaması nedeniyle hükümete tepki üstüne tepki gösterdi. Şu anda gözler tamamen Temmuz ayına çevrilmiş durumda. Çünkü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında emeklilerin içini ferahlatacak bir düzenleme hazırlığı içinde olduklarını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Meğer emeklinin cebi para dolacakmış, o nedenle emekli ikramiyesine zam gelmemiş.


 

Rakamlar ortaya çıkıyor


Emekli maaşlarına yılbaşında güzel bir zam yapılmıştı ancak, artan enflasyon nedeniyle gelen zamlar maaş zammının çok üstünde oldu. Bu nedenle de emekliler Temmuz ayında ciddi bir zam beklentisi içine girdi. Temmuz zam tablosu yavaş yavaş ortaya çıkarken rakamlar da konuşulmaya başlandı. 2022 Temmuz ayı emekli maaş zammı bir hayli kallavi olacak. 13,5 milyon emekli bu adımlar sayesinde rahata kavuşacak ve adeta bir oh çekecek. En düşük emekli maaşına da büyük zam gelecek. Şu anda en düşük emekli maaşı 2500 TL ancak artan enflasyon yanında adeta hiç kaldı. O nedenle yapılacak olan zamla beraber en düşük emekli maaşının 3500-4000 TL bandına çekileceği düşünülüyor. Ayrıca Temmuz ayında emekli maaşlarına enflasyon zammı da yapılacak. Artık sadece Mayıs ve Haziran verileri bekleniyor. Yükselmeye devam eden enflasyon nedeniyle bu yıl Temmuz ayında maaşlara en az %30 zam yapılacağı tahmin ediliyor. Peki sizin Temmuz ayı emekli zammı neler? Yorum bölümünden düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz…