Muratpaşa Belediyesi'ndeki Kırcami bölgesi referandumunda oy verme işlemi başladı

TAKİP ET

Antalya'da bulunan Muratpaşa Beelediyesi 1447 hektar genişliği olan Kırcami bölgesinde imar çalışmalarına ilişkin yapılacak olan referandumda oy verme işlemi başladı. Konuya ilişkin gelişmeleri merak edenler için haberimizde paylaştık. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Antalya'da bulunan Muratpaşa Beelediyesi 1447 hektar genişliği olan Kırcami bölgesinde imar çalışmalarına ilişkin yapılacak olan referandumda oy verme işlemi başladı. Konuya ilişkin gelişmeleri merak edenler için haberimizde paylaştık.

Bahsedilen referandumla alakalı 10 muhtarlıkta 24 sandık kuruldu. Bunun yanı sıra Belediye Başkanı Ümit Uysal konuya ilişkin şunları söyledi:

“Kırcami de çok hayati bir konu. Bunu çözmek için bir saniye kaybetmeden mücadele etmek istiyoruz. Bunun için komşularımızdan plana destek istedik. Onun sonuçlarını göreceğiz.”

Kırcami bölgesi Antalya’nın merkezinde yer alan ve etrafı lüks siteler, apartmanlar, iş ve alışveriş merkezleri ile kaplı 1447 hektar büyüklüğünde oldukça geniş bir alandır. Bu bölgede taşıma toprakla marul, maydanoz yetiştirerek geçim sağlanmaya çalışılırken, bölgede yapılmak istenen imar çalışmaları 41 sene önce başladı. Bahsettiğimiz Kırcami bölgesi totalde 1481 futbol sahası büyüklüğüne sahipken onlarca senesini davalar, itirazlar ve iptallerle geçirmek zorunda kaldı. 

Kırcami bölgesi, ilk defa 2019 senesinde geçerli olan bir imar planı ile karşılaştı. Lakin bölgeye ilişkin yapılan planlama, Antalya 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Daha sonra istinaf başvurusu yapıldı ve bunu da Konya Bölge İdare Mahkemesi reddetti. Bu gelişmelerin ardından hukuki süreç Danıştay tarafından yürütülmeye başlandı. Sonuç olarak ise Kırcami bölgesinde referandum kararı alındı. 

10 mahalle 24 sandık 

Yapılan referandumda Kırcami halkına planlardan bahsedildi ve bu sürecin devam ettirilip ettirilmemesi ile ilgili soru soruldu. Bu doğrultuda 10 mahallede 24 sandık açılarak halkın nabzı tutuldu. Referandumunda, planlama bölgesinde bulunan mahallelerde seçmen kütüğüne kayıtlı Kırcami sakinleriyle tapu sahibi olup bölgede ikamet etmeyenler oy kullanma hakkına sahip oldu. Oy verme işlemleri saat 08.30 itibari ile Muratpaşa Belediyesi’nin yaklaşık 27 bin nüfusa sahip Güzeloluk, Doğuyaka, Yeşilova, Kırcami, Mehmetçik, Tarım, Zümrütova, Topçular mahalleleriyle birlikte Fener ve Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerini kapsayan bölgede başladı. 

Ramazan Kurul, oyunu Yeşilova Mahallesi’nde kullanırken şu sözleri dile getirdi:

“Çözülsün istiyoruz. Sonuç hayırlı çıksın. Yeter. Kırcamili yoruldu. Yıllardır bekleye bekleye. Kimse evine bir şey yapmıyor. Kimse tamir etmiyor. Yollar problem. İnşallah biter.”

Bunun yanı sıra oy kullananlardan Nevzat Akcan da sürecin bu sefer tamamlanmasını ümit ettiğini dile getirdi. 1972 senesinden beri bu bölgede bulunan Doğuyaka Mahallesi’nde yaşadığını söylerken şunları paylaştı:

“Bir an önce bu kaostan kurtulmamız lazım. Yaşım 50’yi geçti. Aynı yollar, aynı caddeler. Antalya’nın nefes alması lazım. Sağ olsun Ümit Uysal Başkanım bu işe baş koyduğunu söyledi. İnşallah, Ümit Başkanımın sayesinde bu işi bitireceğiz” 

Belediye Başkanı Ümit Uysal, oy verme işlemi başladıktan sonra Kırcami bölgesindeki Yeşilova ve Tarım mahalle muhtarlıklarını ziyaret ederek bu imar planına ilişkin mücadeleyi tam 8 yıldır sürdürdüklerini dile getirdi. Muhtarlıklarda konuşan Uysal şu ifadeleri kullandı:

“Bu mücadelenin sonunda aleyhimize bir mahkeme kararı geldi. Mahkeme kararı yerinde olmadığı için Danıştay’da temyiz ettik. Biz planımızın esaslarını koruyarak yeniden Büyükşehir Belediye Meclis gündemine aldırmak istiyoruz. Bunun için komşularımızın plana sahip çıktığını görmek istiyoruz. Komşularımız plana sahip çıkmıyorsa onu da görmek istiyoruz. Zaten belediye olarak internetten ve fiili olarak komşularımızın iradesine başvuran bir belediyeyeyiz. Kırcami de çok hayati bir konu. Bunu çözmek için bir saniye kaybetmeden mücadele etmek istiyoruz. Bunun için komşularımızdan plana destek istedik. Onun sonuçlarını göreceğiz. Bütün yetkililer, konuyla ilgili herkes komşularımızın iradesine göre kendilerine yön verecekler şüphesiz.”

Antalya’nın Kırcami bölgesine ilişkin yapılan imar planları yıllardır iptal edildiği için hem mahallelerde yaşayanlar hem de muhtarlar ve belediye başkanları konunun bir an önce netliğe kavuşmasını istiyorlar. Bu doğrultuda Danıştay tarafından verilen kararla Kırcami bölgesinde referanduma gitme kararı alındı ve konunun plan içine giren mahalle sakinlerinin oyuna bırakılması kararına varıldı. Referandum için oy verme işlemleri bugün saat 08.30’da başladı. Son oy verme işlemi ise saat 17.00^’de gerçekleşecek. Bu saat itibari ile oy verme işlemi sona erecek.

Kırcami bölgesi referandum oy verme işlemi