Muş'ta esnafı dolandırarak binlerce lirasını alan sahte yüzbaşı yakayı ele verdi

TAKİP ET

Muş'ta esnaflara kendisini yüzbaşı olarak tanıtan ve onların yüz binlerce lirasını alarak dolandıran şüpheli, gerçek yüzbaşı tarafından yakalandı.

Reklam
Reklam

Muş merkeze bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan 23 yaşındaki K.P. isimli bir kişi, mahallede bulunan bütün esnaflara kendisini yüzbaşı olarak tanıttığı ve onları yaklaşık 600 bin lira kadar dolandırdığı öne sürüldü. Hakkında yapılan şikayet üzerine ise kimliği tespit edilen K.P.'yi İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli yüzbaşı komutasındaki jandarma yakalayarak gözaltına aldı.



Beldede ticaret yapmak isteyen vatandaşlara güven vermek için Muş'a yeni yüzbaşı olarak atandığını söyleyen K.P.'nin esnaflarda hiç ödeme yapmadan alışveriş yaptığı ve bir çok esnafı toplamda 600 bin lira kadar dolandırdığı tespit edildi. Kendilerinden alınan malzemelerin karşılığını bir türlü alamayan esnaf ise durumdan şüphelendi ve durumu güvenlik güçlerine bildirdi.



Yapılan ihbar üzerine titiz bir çalışma başlatan Muş Merkez Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli şahsın yakalanması için harekete geçti. K.P.'nin mahallede bir telefoncuda alışveriş yaptığını öğrenen jandarma ekipleri, şahsı telefoncuda kıskıvrak yakaladı ve gözaltına alarak jandarma karakoluna getirdi. Şüpheli hakkında yapılan incelemelerde ise şahsın çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı öğrenilirken jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

 

muş sahte yüzbaşı dolandırıcı 600 bin lira