Müslüme Yağal neden ve nasıl öldü, ölüm nedeni belli oldu mu, katili kim?

TAKİP ET

Mersin'de kaybolan ve ardından gelen acı haberiyle milyonları yasa boğan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümü hala Türkiye gündeminde yer almaya devam ediyor. 19 Kasım tarihinde küçük Müslüme'nin cansız bedenine ulaşılmıştı. Müslüme Yağal neden ve nasıl öldü, ölüm nedeni belli oldu mu, katili kim?

Reklam
Reklam

Müge Anlı ile Tatlı Sert programıyla gündeme gelen ve ulaşılan cansız bedeniyle tüm Türkiye’yi yasa boğan küçük Müslüme’nin neden öldüğü hala bilinmiyor.

23 Kasım’da aileden 8 kişinin gözaltına alınmasının ardından 7’si serbest bırakılmasına karşın dedesinin tutuklanması gündemdeki yerini almıştı. Bunun ardından tüm Türkiye’nin aklında tek bir soru bulunuyor: Minik Müslüme neden ve nasıl öldü? 

Dede tutuklandı 

Müslüme Yağal’ın ölümünün ardından 8 aile ferdi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 8 aile üyesinden baba Mehmet ile anne Selvi Yağal ve kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi serbest bırakılırken dede Hasan Yağal, tutuklandı.

Müslüme bebekten acı haber! 

10 Kasım’da Mersin’in Gülnar ilçesinde ailesinin kırsal alanda çadır kurduğu sırada kaybolduğu 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın 9 gün sonra ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 km mesafede Karaağaç mevkiinde, çalılıkların arasında Müslüme’nin cansız bedeni bulundu.

Müslüme'nin cansız bedenini bulan kadın çoban anlattı! 

Müslüme'nin cansız bedenini bulan kadın çoban Müge Anlı’nın canlı yayınına katıldı. Ayşe Bacak şu ifadeleri kullandı: "Kıyafetleri üzerinde değildi. Bir çocuğun buraya yürümesi çok zor. Ben de normalde bu bölgeye gelmem. Köpekler havlayınca buraya doğru geldim. Davar otlatıyordum, sonra cansız bedeni gördüm. Hemen kardeşimi aradım. O da muhtara haber vermiş. Jandarmaya teslim ettim sonra evime gittim..." 

“Oraya kadar yürüyeceğine hiç umudumuz yok” 

Torunuyla aynı adı taşıyan anneanne Müslüme Yağal, torununun o bölgeye kadar yürüyemeyeceğini belirterek, "Oraya kadar yürüyeceğine hiç umudumuz yok. Ben Karaman'da oturuyorum, buraları çok bilmem. Çocuğumuzun incelenmesini istiyoruz. Acı haberler geldi, ciğerlerimize oturdu" dedi. 

Bu arada Cumhuriyet Savcısı’nın bölgedeki incelemelerinin sürdüğü ve yapılan incelemelerin tamamlanmasının sonra küçük kızın cenazesinin, otopsi için hastane morguna kaldırılacağı öğrenildi. 

müslüme yağal müslüme