Mustafa Cengiz, bugün son yolcuğuna uğurlandı, Cenazeye Erdoğan'da katıldı..

TAKİP ET

Kanser ve beyin tümörü nedeniyle bir süredir tedavi altında olan ve dün hayata gözlerini yuman Galatasaray Spor Kulübü'nün eski başkanı Mustafa Cengiz, bugün çok sayıda katılımla birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Mustafa Cengiz'in cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.

Reklam
Reklam

Galatasaray Kulübünün 37. Başkanı Mustafa Cengiz, kanser ve beyin tümörü hastalıkları nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu. Dün, hayata gözlerini yuman 71 yaşındaki Mustafa Cengiz, bugün bir cenaze programı düzenlendi.



Mustafa Cengiz'in cenazesi ilk olarak Galatasaray Spor Kulübü'nün NEF Stadyumu'na getirildi ve daha sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisine aktarıldı. Rüzgar ve yağışlardan dolayı girişteki kapalı alana alınan cenaze için taziyeleri Mustafa Cengiz'in oğlu Sarper Cengiz kabul etti.



İkindi namazına mütaakip kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katılırken, cenazede AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'da hazır bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın da yer aldığı cenaze namazının ön saflarında Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'e yöneticiler de vardı.



Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un yanı sıra Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'ında hazır bulunduğu cenaze namazında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'inde yer alması dikkatlerden kaçmadı. Cenazede ayrıca spor dünyasının yanı sıra siyaset ve iş dünyasının bir çok tanınmış ismi de hazır bulundu.  



Galatasaray bayrağına sarılmış olan Mustafa Cengiz'in tabutu, kılınan ikindi namazı sonrasında cenaze aracına taşındı ve Ulus Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.
 

mustafa cengiz cenaze tören cumhurbaşkanı erdoğan cenaze töreni cumhurbaşkanı erdoğan