Muvafakatname nedir, nasıl alınır? Muvafakatname örneği

TAKİP ET

İzin belgesi anlamına gelen muvafakatnamenin ne işe yaradığı ne demek olduğu merak konusu oldu. Muvafakatnamze nasıl doldurulmalı sorusu ise sıklıkla sorulmaktadır. Muvafakatname örneği ve detayları haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Muvafakatname belli başlı konuarda izin almak için karşı tarafa verilen dilekçe olarak bilinmektedir. Muvafakatname nasıl düzenlenir sorusunun yanıtı ie şöyledir; 
Muvafakatname örneği 
Hukuki işlemlerde sıkça karşımıza çıkan Muvafakatname bir işin yapılması için hakkı bulunan kişilerin onayının alınmasını sağlayan belge özelliği gösterir. Başka bir tanımla: bireyin Kendisi dışında başka bir özel veya genel kişiyi, üzerindeki haklarla yetkilendirilmesini sağlayan önemli bir yetki belgesidir.
Muvafakatname çeşitleri

Gayrimenkul satışı

Pasaport işlemleri

Spor kulübü

Reşit olmayan çocuklar için kullanılan MuvafakatnameMuvafakatname nasıl alınır?
İzin almak için kullanılan muvafakatname dilekçesi Noterler ya da Emniyet Genel Müdürlüğün de yapılmaktadır. Muvafakatname belgesine sahip olmak isteyenler en yakın notere giderek temin edebilir. Bunun yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğünde ise pasaport işlemleri yapılır. Notere göre daha uzun süreli devam etmektedir. 

Muvafakatname alınırken nelere dikkat edilmelidir?
Öncelikle muvafakatnameyi hangi kurumdan alındığı dikkat edilmelidir. Herhangi bir sorun yaşadığınız da en yakın notere gidilere yardım istenebilir. Emniyet genel müdürlüğüne gidildiğinde sorun çözme süresi daha fazla vakit almalıdır. Çocuğunuz yurt dışına okumak için gidecekse ya da çalışma izni alınacaksa yetkiliye ona göre bilgi verilmelidir.




İzin belgesi muvafakatname nedir muvafakatname örneği