Müzik yasağı kaldırıldı mı? Müzik yasağı saat kaça kadar uzatıldı? Son dakika müzik yasağı

TAKİP ET

Koronavirüs salgını kapsamında geçtiğimiz yıl getirilen müzik yasağı son aylarda tartışmaların odağında. Salgına dair bir çok yasak kaldırıldı ancak müzik yasağı hala devam ediyor. Peki müzik yasağı ne zaman kaldırılacak? Müzik yasağı kaldırıldı mı, uzatıldı mı? Müzik yasağı saat kaça kadar uzatıldı?

Reklam
Reklam

Son dakika haberi… Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan müzik yasağının saati 24.00 olarak belirlenmişti. Ancak hem müzisyenler hem de mekan sahipleri müzik yasağının kaldırılması konusunda çağrıda bulunuyordu. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte müzik yayını yasağı konusunda da son dakika gelişmeleri yaşandı. Peki müzik yasağı kaldırıldı mı? Müzik yasağı uzatıldı mı? Müzik yasağı saat kaça kadar uzatıldı?
 

Müzik yayını yasağı kaldırıldı mı?


Koronavirüs salgını ile birlikte hayatımızda bir çok alanda kısıtlamaya gidildi. Bunlardan biri de gece saatlerinde müzik yayınına yasak getirilmesi oldu. Özellikle salgınının yavaş yavaş etkisini kaybetmesiyle birlikte müzik yayını yasağı yeniden gündeme geldi. Bir çok yasak hayatımızdan çıktı ancak müzik yasağı hala devam ediyor. Hem müzisyenler hem de mekan sahipleri bu durumdan şikayetçi.
 

Müzik yasağı saat kaça kadar uzatıldı?


Koronavirüs yasakları kapsamında uygulanan müzik yayını yasağı saat 24.00 itibariyle başlıyordu. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte bu yasakta da esneklik yapıldı. İçişleri Bakanlığı konu hakkında yeni genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi. İçişleri Bakanlığı 10 Mayıs 2022 tarihli genelgesine göre müzik yayını yasağı artık saat 01.00’de başlayacak.
İşte yeni kararlar;
İlgili kanun/ mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla ülke genelinde müzik yayını yapabilme süresi 01:00'e kadar uzatıldı.
Kolluk kuvvetleri işletmelerin denetimini yaptığında müzik izni olup olmadığına ve belirlenen saat aralığı dışında müzik yapıp yapmadığına bakacak.