Müzik yasağı kalktı mı? 12'den sonra müzik yasağı devam ediyor mu?

TAKİP ET

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun dün gerçekleştirilen son toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alınan kararlarla ilgili önemli açıklamalar gelmişti. Maske zorunluluğunun 2 yer hariç açık ve kapalı alanlarda kaldırıldığını duyuran Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından gözler müzik yasağına çevrildi.

Reklam
Reklam

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun dün gerçekleştirilen son toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alınan kararlarla ilgili önemli açıklamalar gelmişti. Maske zorunluluğunun 2 yer hariç açık ve kapalı alanlarda kaldırıldığını duyuran Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından gözler müzik yasağına çevrildi. Koronavirüs salgını kapsamında getirilen 12’den sonra müzik kısıtlaması ile ilgili detaylar araştırılmaya devam ediliyor. Maskelerin kaldırılmasının ardından gözler müzik yasağına çevrildi. Peki, müzik yasağı kalktı mı? 12’den sonra müzik yasağı devam ediyor mu, bitti mi? Müzik yasağı ne zaman geldi? İşte detaylar…

Müzik Yasağı Kalktı Mı?

Maske zorunluluğunun sağlık kurumları ve toplu taşımalar haricinde tamamen kaldırılmasının ardından gözler bir diğer salgın kısıtlaması olan müzik yasağına çevrildi. Ancak müzik yasağı henüz kalkmadı. Dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından müzik yasağı ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmanın sonucunu paylaşacaklarını aktardı.


Müzik Yasağı Ne Zaman Geldi?

Koronavirüs salgınının başlarında gelen canlı müzik yasağı geride bıraktığımız yaz ise saat 24.00’e çekilmişti. Bu kapsamda  hassas kullanım alanlarındaki mevcut açık ve yarı açık eğlence yerlerinde saat 24.00-07.00 saatleri arasında canlı müzik yayını yapılması yasaklandı.