Naci Görür uyarmıştı! Edremit Körfezi'nde peş peşe depremler

TAKİP ET

AFAD son depremler bilgisine göre Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem saat 10.38 de gerçekleşirken çevre illerden de hissedildi. Yerin 14.95 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin ardından peş peşe artçı sarsıntılar da oldu.

Reklam
Reklam

AFAD son dakika deprem bilgilerine göre Bugün 10.38'de Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Edremit Körfezi'nde meydana gelen depremin derinliği ise 14.95 kilometre olarak açıklandı.

Ünlü deprem Uzmanı Profesör Dr Naci Görür Edremit açıkları için dün uyarılar yapmıştı. Edremit Fay Zonu KAF’ın Güney kolunun bir parçası olduğunu belirten görür, ilgililerin uyanık olması gerektiğini söylemişti. Profesör Doktor Naci Görür'ün bu açıklaması sonrası deprem olması endişe yarattı.

Edremit Körfezi Beşik gibi sallanıyor

AFAD verilerine göre Ege Denizi açıkları Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde deprem meydana geldi. 10 Ocak 2023 saat 10.38 de gerçekleşen depremin şiddeti 5.0 olarak açıklandı. Deprem yerin 14.95 kilometre derinliğinde yaşanırken çevre illerden de hissedildi.

Girit adası açıklarında Geçtiğimiz günlerde meydana gelen 3.6 şiddetinde depremin ardından Dün de yine aynı bölgede 4.2 şiddetinde bir deprem yaşanmıştı. Profesör Dr Naci görür daha önce bölge ile ilgili yaptığı uyarıda,

"Arkadaşlar, Midilli Adası’nın kuzey kısmında Edremit Körfezine yakın kesimlerinde 4,2 deprem oldu. Bu alanlar Körfezde etkin olan Edremit Fay Zonu ve onunla bağlantılı fay sistemi içerisinde. Biliyorsunuz, Edremit Fay zonu KAF’ın güney kolunun bir parçası. Burada depremler bir süredir devam ediyor. İlgililer uyanık olmalı. İRAP çalışmaları ciddiye alınıp yapılmalı. Sevgiyle." demişti.