NASA'dan yeni Mars açıklaması: Organik madde bulundu

TAKİP ET

NASA, Mars'ta Yaşam olup olmadığına ilişkin araştırmalarına devam ediyor. Mars görevinde olan NASA'nın Perseverance aracı, bugüne kadar en önemli keşfine imza attı. Görev alıcı tarafından toplanan örnekler inorganik madde olduğu ortaya çıktı. NASA tarafından yapılan açıklamada bu bulursun Kızıl gezegende yaşam olma ihtimaline ilişkin en güçlü Kanıt olduğu ifade edildi.

Reklam
Reklam

NASA'nın Mars Keşif Programı Perseverance, Kızıl gezegende yaşam olup olmadığını bulmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Uzay aracından gelen son bilgiler ise Mars'ta hayat olduğuna dair en önemli buluş olarak tarihe geçti. NASA tarafından yapılan açıklamada, daha önce Kızıl gezegende organik madde bulunmuş olmasına rağmen şu anda bulunan örneklerin bilim dünyasında heyecan yarattığını ifade edildi. Çünkü bulunan bu örnekler Mars'ta daha önce yaşam olma ihtimaline ilişkin en önemli kanıt.

Şimdiye kadar bulunan en değerli örnekler

NASA'nın görev alıcı tarafından bulunan örneklerin yapılan testler sonucunda biyokimyada önemli bir rol oynayan aromatikler adı verilen bir organik molekül sınıfına ait olduğu anlaşıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan masa ekibinden bir yetkili ise bunların şimdiye kadar bulunan en önemli örnekler olduğunu dile getirdi.

Daha önce yaşam olabilir

Uzun zamandan beri Mars'ta Yaşam olup olmadığına dair araştırmalar yapan NASA bu buluşla birlikte daha önceden Mars’ta yaşam olmuş olabileceğini kanıtladı. Ancak NASA'nın bu konudaki çalışmaları hala devam ediyor.