Nasıl Ankarakart alınır? Ankarakart kart bakiye sorgulama işlemi nasıl yapılır? EGO kart bakiye sorgulama işlemi...

TAKİP ET

Ankara'da yaşayan vatandaşların toplu taşıma için kullanmakta olduğu Ankarakart bakiye sorgulama işlemi merak ediliyor. Nasıl Ankarakart alınır? Ankarakart kart bakiye sorgulama işlemi nasıl yapılır? EGO kart bakiye sorgulama işlemi...

Reklam
Reklam

Nasıl Ankarakart alınır? 

Şehir içi ulaşım kapsamında kullanılan Ankarakart’ı alabilmek için Ankara kart işlem merkezlerine ya da bayilerine gitmek gerekmektedir. Ayrıca, özel bir kart alımı gerçekleştirilmeyecekse smart banko olarak geçen yerlerden de Ankarakart sahibi olabilirsiniz. 

Özel ya da kişiselleştirilmiş kart almak istiyorsanız öncelikle bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. İndirimli öğrenci kartını bu duruma örnek olarak gösterebiliriz. İndirimli karttan faydalanabilmek için gerekli evrakları temin etmeniz gerekmektedir. 

İndirimli öğrenci kartı için gerekli olan belge ve evraklar şöyle sıralanabilir: 

Nüfus cüzdanı veya varsa ehliyet belgesi 

1 adet vesikalık fotoğraf 

Güncel döneme ait olan öğrenci belgesi 

Bahsedilen indirimli ya da özel kartlardan tıpkı öğrenciler gibi öğretmenlerde yararlanmaktadır. Öğretmenlerinde bu durumdan yararlanabilmeleri için bazı evraklar gerekmektedir. Gerekli olan evrak ve belgeler ise şöyle: 

Kimlik belgesi 

1 adet vesikalık fotoğraf 

MEB kurum personel kartının ibraz edilmesi 

Aynı zamanda, Ankarakart’ın serbest kart, engelli ve yaşlı indirimli kartları da mevcuttur. 



Ankarakart türleri 

Ankarakart, türleri bakımından 4'e ayrılmaktadır. Mevcut kart seçenekleri sürekli kullanılan toplu taşıma araçlarında otomatik düzen oluşmasını sağlamaktadır. 

Kullanılmakta olan 4 çeşit Ankarakart şu şekilde sıralanabilmektedir: 

Tam kart  

İndirimli kart 

Serbest kart  

Manyetik bilet 

Belirtilen kart türlerinden uygun olanı almanız durumunda Ankara içinde bulunan toplu taşıma araçlarını kullanmanız mümkündür.  

Ankarakart’ın kullanıldığı yerler

EGO sistemine bağlı her otobüste  

Metro  

Ankaray  

Ankarakart’a bakiye yükleme işlemi

Ankarakart’a bakiye yükleme işlemi EGO’ya bağlı toplu taşıma hizmetinden faydalanabilmek adına her vatandaşın yaptığı şeylerin başında gelmektedir. Ankarakart bakiye yükleme işlemi kişinin isteğine bağlı olarak birçok farklı yolla yapılabilmektedir. Bakiye yükleme işlemi; bayilerden, Mini Banko cihazlarından veya Smart Bankolardan yapılabilmektedir. Aynı zamanda, bakiye yükleme işlemini mobil cihazlarınıza yüklemiş olduğunuz EGO uygulamasından da gerçekleştirebilirsiniz. 

Ankarakart bakiye yükleme ve sorgulama işlemi için tıklayınız. 

Ankarakart HES kodu  

Ankarakart’ta HES kodu tanımlamasının yapılması pandemi beraberinde oluşan zorunlulukların başında gelmektedir. Ankarakart’a HES kodu tanımlamasını www.ankarakart.com.tr adresinden ya da Ankarakart mobil uygulamasının online işlemler menüsünden gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede kartınızı da kişiselleştirmeniz mümkün hale gelir. 

Ankarakart bakiyesi nasıl öğrenilir? 

Ankarakart bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirmek için öncelikle https://www.ankarakart.com.tr/ internet sitesine giriş yapmak gerekmektedir. Menülerde bulunan bakiye sorgulama butonuna tıklayarak gerekli sorgulamayı kolayca yapabilirsiniz. 

Ankara Ankarakart EGO Ankarakart bakiye sorgulama