Nasıl banka personeli olunuyor? banka sınavları ne zaman yapılır?

TAKİP ET

Banka personeli olmak için ne gibi şartlar gerekiyor? Banka sınavları ne zaman yapılıyor? Banka personel alım ilanları ne zaman yayınlanmaktadır? sorularının cevaplarını sizler için bu haberimizde ayrıntılı olarak anlattık. Banka personeli olmak istiyorsanız eğer işte gereken bilgiler..

Reklam
Reklam

Banka sınavları ne zaman yapılacak? sorusu bu sınavı merakla beklemekte olan pek çok kişinin gündemindedir. Ayrıca, her bnkanın bir kurum özelliği taşımasından dolayı kendine has farklı prosedürleri bulunmaktadır. Genel olarak sınavların ne zaman yapılacağına ilişkin bir araştırma yapanlar öncelikle devlet bankası olan Ziraat Bankası sınav tarihlerini merak etmektedirler. Ziraat Bankası snavları en son 24 Nisan 2021 Cumartesi gününde açıklanmıştı ve henüz 2022 yılı için kesin bir sınav tarihi belirlenmemiştir. Peki banka sınavları ne zaman yapılıyor? işte detaylar..

Ziraat Bankası sınavları ne kadar sürmektedir?
Ziraat Bankası sınavlarının ne kadar sürdüğünü merak edenler için tek bir oturum şeklinde sınav yapıldığını söyleyebiliriz. Snav esnasında adaylara toplamda 140 tane soru soruluyor ve tam olarak 160 dakika cevaplama süresi tanınmaktadır. Ayrıca, kariyer ilan sayfaları üzerinden de takibi yapılan bu sistemin başvuru tarihlerinin de ne zaman olduğu merak edilmesi ile birlikte 2021 yılında belirlenmiş ve tamamlanmış olup 2022 yılı için de şu anda henüz net bir tarih belirtilmemiştir.

Halkbank sınavları ne zaman olacak?
Geride bıraktığımız aylardan olan 5 Eylül 2021 Pazar gününde tam 5 ayrı merkezde yapılan banka sınavı vardır. Sınav sonuç tarihi ile ilgili de 22 Eylül 2021 Çarşamba gününde banko asistan hizmetleri sınavı ile ilgili olan sınav sonuçları açıklanmıştır. Yeni dönemde yapılacak olan sınav tarihi ise henüz belli değildir ve 2022 yılının başlangıcı ile birlikte bu tarihlerinde açıklanması bekleniyor.
Banka personel alımı sınav duyuruları
Bankalar tarafından yapılacak olan sınav duyuruları kapsamında sınava girmek isteyen adaylar, banka personel alımı ile banka iş alımı şeklinde ki sayfaları takip etmelilerdir. Her bankanın yapacağı sınav tarihi ile sınav merkezi değişmektedir. Bu sebeple de genel olarak bilgi sahibi olmak için sınav sistemlerinde yer alan personel ihtiyacının bilgisi ile sınav tarih bilgisi öne çıkan konular arasında yer almaktadır. Bu yüzden de yapılacak olan  bu sınavlar ile beraber hem kadrolu olarak hem de kariyerini yükseltebileceğiniz bir iş hayatınız olabilir. Bütün bu nedenlerden dolayı da insanlar genellikle memuriyet tarzı bir iş sahibi olmalarını sağlayan banka sınavları hakkında oldukça detaylı bir araştırma yapmaktadırlar.

Banko görevlisi ne iş yapmaktadır?
Bankada çalışmak isteyen kişiler bu konu hakkında epey bir araştırma yapmaktadırlar. Bankaların kendi belirlemş oldukları tarihlerde banko görevlisi sınavı yapılan iş hizmeti şu şekilde açıklanmaktadır. Banko görevlisi olarak çalışanlar, çalışmakta oldukları bankanın gişe bölümünde görevlidirler. Görevleri içinde yer alan tanımlamalar çek ödemeleri işlemleri, para çekme ve para yatırma işlemleri, kredi ödemeleri işlemleri, krdi kapatılması işlemleri ile kredi işlemlerinin tamamlanması şeklinde olsa bile müşterilerin hesap açma işlemleri ile yatırım yapma konusunda da destek aldıkları personeller olarak tanımlanmaktadır.
Ayrıca banko görevlisi olan kişilerin almış oldukları maaş sistemi de şu şekildedir. Genellikle işe yeni başlamış olan bir banko asistanı 3500 TL maaş alır. Ancak, bankada çalışmış olduğu her süre ve mezuniyet durumu ile AGİ tutarları da hesaplandığı zaman bu rakam 4500 TL olmaktadır. Yeni yapılacak olan zam oranları ile beraber yeni maaş listesinin ne kadar olacağı henüz bilinmediğinden dolayı yine de bu rakamın asgari ücret miktarının üzerinde olduğu da açıktır.

2022 yılı banka personel maaşları ne kadar?
Her bankanın kendisine özel uygulamakta olduğu bir maaş sistemi vardır. Ancak, eski maaş miktarlarına bakarak yeni bir tahminde bulunan uzmanlar tarafından yapılan yorumların değerlendirilmesi bu konu için faydalı olacaktır. Henüz kesin bir rakam olmasa bile bazı belli kriterlere bağlı olunduğundan dolayı dikkat çekici ir konudur.
Belli başlı olan bazı kriterler ise şunlardır;
* Banka çalışanı olan kişinin çalıştığı süre
* Banka çalışanı olan kişinin mezuniyet bilgisi
* Çalışılan bankada yapılan mesai saatleri
Bu maddeler dışında bazı bankaların çalıtırdıkları personel ile sözleşmeli bir iş evresi geçrdiği de biliniyor. Bu sebeple de banka kadrosunda sözleşmeli olarak çalışan pek çok ersonel vardır. Geçmiş senelere bakıldığında bankaların iş ilanları ile alım kapasitesine yönelik olarak yaptıkları rakamlar epey bir yüksektir. Ancak, yeni dönem ile birlikte artık online olarak çalışma sisteminin de devreye girmesi ve de pandemi döneminden geçiyor olmamızdan dolayı yapılacak olan bu personel alımlarının daha düşük seviyelerde olması bekleniyor.

Banka sınavları
2022 yılı banka personel maaşları ne kadar? konusunun araştırılması dışında ayrıca bir de özlük haklarınızın neler olduğu, yıllık izin konusu, mesai ücret miktarları ile ek ödeme konusunu da araştırmanız gerekmektedir. Çünkü, banka sınavına girdikten sonra sınav kazanarak işe başlayan kimseler aradan bir süre geçtikten sonra yaptıkları işi beğenmeyerek ayrılmak istiyorlar. Bu durumda da banka tarafından sizden bir miktar tazminat ödemesi yapmanız istenebileceği için genel olarak detaylı bir araştırma yapmanızda fayda var. Banka görevlileri, şoför, güvenlik görevlileri, çağrı merkezi gibi alanlarda çalışan kişiler ilk departman görevlisi olarak tanımlanmaktadır. Bu departmanda çalışmakta olan kişierin genellikle asgari ücret üzerinden işe alındıkları ve çalışma sürelerine göre de maaş miktarlarında değişiklik olduğu bilinmektedir. Mesai saatleri ise sabah 8.00 ile akşam 8.00 olarak öne çıkmaktadır. Yapılan mesai saatlerine bakıldğında uzun süren mesailer ile çalıştıklarını söyleyebiliriz.

Banka sınav soruları nasıl oluyor?
Banka sınav soruları açısından değerlendirebileceğiniz pek çok adres bulunmaktadır. İnternetten çok kolay bir şekilde elde edebileceğiniz önceki yapılan sınav soruları gireceğiniz yeni sınavda size yol gösterecektir. Mantık içeren soruların haricinde sizi zorlayacak sorular da vardır. Genel olarak finans alanında çalışacak olan kişiler için sorulan bu soru tiplerinde snav yapılması uygun görülüyor. Sınavda sonra da mülakat aşamasına geçilmektedir. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar ile iletişime geçilerek mülakat yapılr ve başarılı olan adaylar daha sonra işe başlamaya hak kazanmaktadır. 
İş hayatınızı etkileyecek olan bu sınavların önemli ölçüde sizlere yeni bir hayat biçimi sunuyor olması ile banka çalıanı olarak anılmanızı sağlıyor olması da çok önemli bir etken. Çünkü, yeri geldiği zaman bir mağazafa çalışarak aylık 5000 TL maaş alıyorum demek ile övünmektense 3500 TL aylık maaş karşılığında kurumsal bir bankada çalışıyorum demek çok daha güvenlidir. Bu sebeple de banka personeli olmak için neler yapıldığı ve şartların ne olduğu konusu pek çok kişi tarafından daha şimdiden araştırılmaya başlanan konulardandır. 

banka sınavları ne zaman? 2022 banka sınav tarihleri belli oldu mu? banka personel alımları ne zaman? banka sınav ilanları 2022 banka personel alım ilanları