Nasıl PÖH olunur? PÖH olmanın şartları nelerdir? 2022 PÖH olma şartları...

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Özel Harekat (PÖH) alımlarına dair yeni bilgilendirmelerde bulundu. Peki, nasıl PÖH olunur? PÖH olmanın şartları nelerdir? 2022 PÖH olma şartları ve daha fazlası haberimizde.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından PÖH alımları için yeni bilgiler aktardı. Yapılan yeni planlamaların ardından PÖH alımlarının içeriden alınacağını dile getirdi. Bunun üzerine Bakan Soylu, PÖH olmak isteyen adayların polislik sınavına katılmasını ve kazanmasını önerdi.  

Nasıl PÖH olunur? 

Özel hareketlerde çalışmak isteyenlerin öncelikle sağlık muayenesi ve mülakat sınavını geçmesi zorunludur. Bu ikisinden sonra adayın polis eğitim merkezinde eğitimini tamamlaması gerekiyor.  

2022 PÖH olmanın şartları nelerdir? 

Polis Yüksek Meslek Okulu öğrencileri ve polis olarak çalışanlar PÖH statüsüne başvurabilmektedir. Fakat, her iki başvuru grubunun da belirlenmiş olan başvuru şartlarını karşılamalıdır. Bu bağlamda, PÖH’e başvuru yapanların ilk şartı yaş sınırıdır. Yaş sınırına göre başvuruda bulunan adayların 28 yaşın altında olması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve adayın silah taşımasına mani olacak herhangi bir engeli bulunmamalıdır. 

PÖH olmak isteyen başvuru adayları eğer evliyse, eşleri kontrol edilir. Aynı zamanda adayların başvurusu sırasında herhangi bir siyasi örgüte üye olmadıklarını kanıtlamaları gerekmektedir. Kamu haklarından yoksun bırakılan ya da polis eğitim kurumundan ihraç edilen kişiler başvuru yapamaz. Alkolik ve diğer bağımlılıklardan dolayı tedavi gören kişilerin de özel polis operasyonları talep etme hakları yoktur. 

PÖH başvuru sırasında, adaylardan herhangi bir KPSS eşiği gerekliliği olması beklenmemektedir. Fakat, eğitim kriteri olarak adayın en az lise diplomasına sahip olması gerekmektedir. Ayrıca PÖH adaylarının başvuru tarihinden en az 3 yıl önce olması gerekmektedir.   

pöh nasıl pöh olunur 2022 pöh olma şartları polis özel harekat