NATO'dan Rusya'ya gözdağı: Bedeli ödetilecek!

TAKİP ET

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, bunda sonraki süreçte daha kötü çatışmaların yaşanacağını öngördüklerini belirterek bu durumun bedelini Rusya'ya ödeteceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

NATO Dışişleri Bakanları toplantısının hemen ardında basın mensuplarının karşısına geçen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna arasında 9. günde devam eden savaşa ilişkin konuştu. Şuan Ukrayna'da yaşanan insanlar için bu durumun oldukça korkunç ve acı verici olduğunu söyleyen Stoltenberg, 2. dünya savaşından sonra görülmemiş bir yıkımla karşı karşıya olduklarını söyledi.



Yapılan değerlendirmeler sonucunda müttefikler NATO uçaklarının ve askerlerinin Ukrayna'da olmaması gerektiği konusunda aynı görüş içinde olduklarını söyleyen Jens Stoltenberg, bu durumda Ukrayna'ya asker ve uçak göndermeyeceklerini açıkladı. Rusya lideri Putin'in hiçbir şarta bağlamadan ordusunu Ukrayna'dan geri çekmesi gerektiğini söyleyen Stoltenberg, NATO olarak bir mukabele gücü hazırladıklarını ve savunma için de hazır olduklarını dile getirdi.

"SAVAŞA DAHİL OLMAYACAĞIZ"

İki ülke arasındaki savaşın daha fazla yıkıma neden olmaması için topkeyün bir savaşa adım atmak istemediklerini belirten Stoltenberg, bu nedenle olabildiğince ağır yaptırımlar uygulayacaklarını ve olabildiği kadar destek vererek NATO güçlerinin orada yer almamasını sağlamaya çalışacaklarını kaydetti.
 

NATO rusya ukrayna savaşı rusyaya gözdağı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg