Nazmi Arıkan kimdir, kaç yaşında? Nazmi Arıkan nereli? Nazmi Arıkan neden öldürüldü?

TAKİP ET

Fen Bilimleri Dershaneleri'nin kurucusu olan Nazmi Arıkan, Gelibolu'daki çiftliğinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Eğitimci Nazmi Arıkan'ın ölümü herkese büyük bir şok yaşatırken Arıkan ile birlikte şoförünün de hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ise ölüm haberini doğruladı.

Reklam
Reklam

Fen Bilimleri Dershaneleri’nin kurucusu olan Nazmi Arıkan, Gelibolu’daki çiftliğinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Eğitimci Nazmi Arıkan’ın ölümü herkese büyük bir şok yaşatırken Arıkan ile birlikte şoförünün de hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ise ölüm haberini doğruladı. Bıçaklı saldırı sonucunda şoförü ile birlikte öldürülen Nazmi Arıkan’ın hayatı merak konusu oldu. Bıçaklı saldırı sonucunda hayattan koparılan Nazmi Arıkan’ın yaşı, memleketi ve mesleği gibi pek çok konu araştırılmaya başlandı. Peki, Nazmi Arıkan kimdir? Nazmi Arıkan kaç yaşında, nereli? Nazmi Arıkan neden öldürüldü? İşte tüm merak edilenler…

Nazmi Arıkan Kimdir?

16 Mart 1953 yılında Yozgat Sorgun’da dünyaya gelen Nazmi Arıkan, Salur Köyü İlkokulu’nda eğitimini tamamladıktan sonra Sorgun Ortaokulu ve Tokat Öğretmen Okulu’nda eğitim aldı ve sınıf öğretmeni oldu. Hemen ardından Gazi Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi ve ‘Fizik Öğretmenliği’ diplomasını aldı. Bolu Erkek Öğretmen Okulu’nda 1 yıl öğretmenlik yaptı. Bir dönem öğretmenlikten uzaklaştırılan Arıkan, dershaneciliğe başladı. MEF Dershanesi’nde öğretmenlik yaparken İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Ardından 5 yıl bir fabrikanın genel müdürlüğünü yaptı. MEF Dershaneleri’nde 23 yıl öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. 1997 yılında ise 1965 yılında kurulan Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi’ni devraldı ve tek şube olarak devraldığı dershaneyi tarihler 2012’yi gösterirken İstanbul’da 25, Türkiye genelinde ise 80 şubeye ulaştırdı. 2011 yılında Fen Bilimleri Okulları’nı açan Nazmi Arıkan, ülke genelinde eğitime ilişkin 1500’i aşkın konferans verdi. 1973 yılından bu yana eğitimin içinde olan ve 48 yıl dershanecilik yapan başarılı eğitimci Nazmi Arıkan’ın Kurtuluş ve Kazım isminde iki çocuğu vardır.

Nazmi Arıkan Öldü Mü?

Fen Bilimleri Dershaneleri’nin kurucusu ve eğitimci Nazmi Arıkan, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Karainebeyli köyündeki çiftlik evinde uğradığı bıçaklı saldırı osnucunda şoförüyle birlikte hayatını kaybetti. 12 Temmuz 2022 Salı akşamı meydana gelen olayla ilgili jandarma ekiplerinin soruşturmasının sürdüğü, cinayet sebebinin ise henüz belli olmadığı aktarıldı.