Ne zaman emekli olunur? Ne kadar emekli maaşı alınır? 2022 emekli maaşı hesaplama

TAKİP ET

SSK, Bağkur ve diğer tüm emekliler 2022 yılının emekli maaşının nasıl hesaplandığını gündemlerine aldı. Öyle ki internet üzerinden en çok aratılan terimler arasında 2022 emekli maaşı hesaplama terimi yer aldı. Peki ne zaman emekli olunur? Ne kadar emekli maaşı alınır? İşte soruların yanıtları...

Reklam
Reklam

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışma hayatlarını sürdüren milyonlarca vatandaş emekli olma hayalini kurmaya devam ediyor. Emeklilik günlerine yaklaşan vatandaşlar ise 2022 emekli emekli maaşının nasıl hesaplandığını gündemlerine almış durumdalar. Emekli maaşı hesaplanırken hangi kriterlerin göz önüne alınması gerektiğini öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki  ne zaman emekli olunur? Ne kadar emekli maaşı alınır?

2022 Emekli Maaşı Hesaplama
Emekli olmayı hayal edenlerin kafasında  ‘’Ne zaman emekli olunur?, Ne kadar emekli maaşı alınır?’’ gibi sorular dolanıyor. Emekli maaşının zamanı ve miktarı kişinin bağlı olduğu sigorta koluna göre değişmektedir. 
SSK Emekli Maaşı Hesaplama
Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) yani 4A grubuna dahil olan kişilerin emeklilik zamanı ve emekli maaşını öğrenmesi için ilk olarak www.uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine giriş yapamaları gerekmektedir. Sonrasında ise T.C. kimlik numarası, SSK Sicil Numarası, Baba adı, Nufusa kayıtlı il, Doğum tarihi bilgilerini yazması ve ‘’Sorgula’’ butonuna tıklaması gerekmektedir. 
Bağ-Kur Emekli Maaşı Hesaplama
Bağ-Kur yani 4B grubuna dahil olan kişilerin emeklilik zamanını ve emekli maaşını öğrenmek için www.uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine gitmesi gerekmektedir. Daha sonra burada  T.C. kimlik numarası, Kurum ve güvenlik kodu, Baba adı, Nufusa kayıtlı il, Doğum tarihi bilgilerini yazılmasının ardından ve ‘’Sorgula’’ butonuna tıklaması gerekmektedir. 
Emekli Sandığı Emekli Maaşı Hesaplama
Emekli Sandığı yani 4C grubuna dahil olan kişilerin emeklilik zamanını ve emekli maaşını öğrenmek için ilk olarak www.uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine giriş yapması gerekmektedir. Daha sonra burada T.C. kimlik numarası, 4A hizmet süresi, Baba adı, Nufusa kayıtlı il, Doğum tarihi bilgilerini yazılmasının ardından ve ‘’Sorgula’’ butonuna tıklaması gerekmektedir. 
2022 yılı itibariyle 2000 yılının öncesinde sigorta girişi yapan vatandaşların emekli maaşı 2624 TL’den 3.290 TL’ye yükselirken 2000 yılı sonrasında sigorta girişi yapan kişilerin emekli maaşı ise 1627 TL’den 2.500 TL’ye yükseldi.

emekli maaşı 2022 emekli maaşı hesaplama SSK Bağ-Kur Emekli Sandığı SGK