Necati Şaşmaz'ın ifadesi Erdal Acar'ı yaktı! Tutuklanarak cezaevine gönderildi

TAKİP ET

Sarallar çetesine yönelik İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonda yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Ünlü işadamı Erdal Acar'ın tutuklandığı bilgisi dün gelmişti. Sarallar çetesinin lideri olduğu iddia edilen Erdal Acar'ın tutuklanma sebebinin ise Necati Şaşmaz'ın verdiği ifade olduğu ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Sarallar Çetesi olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonda dün sıcak gelişmeler yaşanmıştı. Operasyon kapsamında Tanınmış işadamı Erdal Acar başta olmak üzere MHP Merkez yönetim kurulu üyesi Şahin Gürz, şarkıcı Elif Karlı'nın eşi Ahmet Cengiz, Ali Saral, Altan Saral, Uğur Saral, Volkan Saral dahil olmak üzere toplam 46 şüpheli tutuklandı. Özellikle işi insanı kimliği ile tanınan Erdal Acar'ın tutuklanması kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattı. Erdal Acar’ın tutuklanmasındaki en büyük etkenin ise Kurtlar Vadisi dizisinde Polat Alemdar karakteriyle tanınan Necati Şaşmaz'ın ifadesi olduğu ortaya çıktı.

Necati Şaşmaz'ın verdiği ifade ile tutuklandı

Sarallar çetesine yönelik olarak düzenlenen operasyon kapsamında işe insanı Erdal Acar ve Mehmet Ulu Müşteki Necati Şaşmaz'ın verdiği ifade doğrultusunda tutuklandı. İddiaya göre mahkeme heyeti birden fazla kişiye Yağma ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından tutuklama kararı verdi.

Erdal Acar kendini nasıl savundu?

Necati Şaşmaz'ın ifadeleri doğrultusunda tutuklanan Erdal Acar ise savunmasında işadamı olduğunu, Müteahhitlik yaptığını belirtti. Yanında 15 bin kişinin çalıştığını söyleyen Erdal Acar, örgüt işlerine girecek kadar cahil birisi olmadığını da sözlerine ekledi. Erdal Acar üzerine atılı suçlamaları kabul etmezken mahkeme heyeti örgüt yöneticiliği suçundan tutuklanmasına karar verdi.

46 kişi tutuklandı

İstanbul merkezli 13 ilde Sarallar çetesine yönelik olarak düzenlenen operasyonda aralarında Erdal Acar'ın da bulunduğu tam 46 kişinin tutuklanmasına karar verildi. Gözaltına alınan 49 kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında Necati Şaşmaz, Erkan Petekkaya, Sinan Engin ve Aylin Coşkun gibi ünlü isimler de Müşteki sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı. Çetenin ünlü isimleri haraca bağladığı iddia edilmişti.