Neden yumurta beslenmesine ihtiyacınız var?

TAKİP ET

Yumurta, hazırlanması çok kolay olan işlenmemiş bir besindir; Bu küçük güç merkezinin avantajlarından yararlanmak için yumurta beslenmesini sofranıza getirin.

Reklam
Reklam

Sevdiğiniz bir yemek ne sıklıkla sizin için de iyi kabul edilir? Neredeyse hiç, değil mi? Ancak, yumurtaların rahatlığını ve çok yönlülüğünü her zaman sevdiyseniz, doğru yiyorsunuz demektir! Yumurta beslenmesine dokunuyorsun! Yumurtalar besinlerle dolu süper besinlerdir, bu da yumurta beslenmesinin diyetinizde dikkate alınması gereken önemli bir husus olduğu anlamına gelir.

Dünya çapında birçok Hintli ve insan için yumurta, sadece kahvaltıda değil, aynı zamanda öğle yemeği, akşam yemeği ve atıştırmalıklara dönüştürülecek ve tuzlu ve tatlı yemeklerde bir bileşen olarak kullanılacak bir beslenme dayanağıdır. Aslında, Hindistan'daki sokaklarda, sık sık, üzerine biber ve tuz serpilmiş katı haşlanmış yumurta satan arabalar bulacaksınız; bu, her yerde insanlar tarafından hareket halindeyken hızlı bir karşılama olarak zevkle tüketilir. Bu da bizi, yumurta beslenmesinin diyetinizi daha iyi hale getirmenin bütçe dostu bir yolu olduğu gerçeğine getiriyor.

İşte yumurta beslenmesi hakkında bilmeniz gerekenler

Yumurta, genel olarak en besleyici yiyecekler arasındadır; vücudumuzun ihtiyaç duyduğu hemen hemen her besinden biraz içerir. Yumurta beslenmesi hayatınızda ihtiyacınız olan bir şeydir.

Tüm bu besinlere ek olarak, bir yumurta aynı zamanda iyi miktarda vitamin (D, E, K ve B6), kalsiyum ve çinkonun yanı sıra inanılmaz miktarda yüksek kaliteli protein ve iyi yağ deposudur. Yumurta da iyi bir kolin kaynağıdır. Kolin, vücudumuzda hücre zarları oluşturmak için kullanılan önemli bir besindir. Bu besin, beyinde sinyal moleküllerinin üretilmesine yardımcı olur ve bir yumurta 100 mg'ın üzerinde kolin ile paketlenir.

Yumurta Beslenmesi Yüksek Kaliteli Protein ve Sağlıklı Yağların Varlığından Kaynaklanır

Bir yumurta altı gram proteinle doludur. Protein, büyümemiz ve gelişmemiz için, özellikle fonksiyonel ve yapısal amaçlar için ihtiyaç duyduğumuz doku ve molekülleri yapmak için çok gereklidir. Kas kütlesini artırmak, kan basıncını düşürmek, kemiklerimizin sağlığını optimize etmek ve hatta optimum kiloyu korumamıza yardımcı olmak için proteine ​​​​ihtiyacımız var. Protein ayrıca güçlü tırnaklar ve saçlar geliştirmemize ve enfeksiyonlarla savaşmamıza yardımcı olur. Şu anda, sağlık ve zindelik için çok az protein aldığımıza dair bazı düşünceler var, bu yüzden yumurtanın sahip olduğu protein gücü için minnettar olmalıyız. Şans eseri, yumurtalar ayrıca içerdikleri proteini iyi kullanmanıza yardımcı olan doğru oranlarda gerekli amino asitlere sahiptir.

Ek olarak, yumurta sarısı, vücudumuzun vitaminler ve antioksidanlar gibi besinleri emmesine yardımcı olan sağlıklı yağlar da içerir. Endişelenmeyin: Pişirmeden gelen ısı, yumurtalardaki sağlıklı yağları yok etmez.

İpucu: Bir yumurtanın içinde, bir yumurta sarısı neredeyse beyazı kadar protein içerir, bu nedenle iyi bir protein elde etmek için bütün yumurtayı yiyin.

Yumurta Beslenmesi Hastalıkları Önleme İle Bağlantılıdır

Yumurtalar, kalp hastalığı riskinin azalmasıyla bağlantılıdır. Çalışmalarda, yumurta tüketmenin , LDL partikül modellerini küçük, yoğun, kalp için kötü LDL kolesterolden, kalp hastalığı riskinde azalma ile ilişkili büyük LDL'ye değiştirdiği görülmüştür.

Yumurta ayrıca göz sağlığına fayda sağlayan antioksidanlar içerir. Yumurtalar, gözlerdeki yaşlanma ile ilişkili dejeneratif süreçleri önlemeye yardımcı olan besinler olan iyi miktarda lutein ve zeaksantin içerir. Lutein ve zeaksantin tüketmenin, katarakt ve makula dejenerasyonu gibi yaygın göz bozuklukları riskini azalttığı çalışmalarda gösterilmiştir. Ek olarak, yumurtalardaki A vitamini de körlüğün önlenmesine yardımcı olur, çünkü bu vitaminin eksikliğinin körlüğün önde gelen nedeni olduğu bilinmektedir.

İpucu: Araştırmalara göre günde en fazla iki yumurta yiyebilirsiniz.

Yumurta Beslenmesi Memnuniyetle Bağlantılıdır

Yumurtaları harika doyurucudur ve düşük kalorili olmalarına rağmen tok hissetmenizi sağlayabilir. Daha teknik bir ifadeyle, bu küçük beslenme santralleri, gıdaların bizi tok hissettirme ve dolayısıyla kalori alımımızı azaltma yeteneğini ölçen bir ölçek olan tokluk indeksinde yüksek puanlar alıyor.

İpucu: Sağlıksız yiyecekleri aşırı yememek için bir yumurta yiyin.

Yumurta Beslenmesi: Diyetinize Nasıl Dahil Edilir?

Hindistan'da yumurta yemenin pek çok yolu var, bunlar arasında yumurta bhurji (yukarıda) , yumurta ghotala (genellikle kıyma ile), yumurta masala , yumurta biryanisi, yumurta köftesi (Nargisi köftesi [aşağıda] harika bir örnektir. noktası) ve her Hint eyaletinde farklı olan yumurta körileri.

Aslında, birçok eyalet yumurtalarla çalışmak için kendi özel yöntemlerine sahiptir - Goa'nın gül omletleri , Kerala yumurta kızartmaları, hatta ülke genelinde bulunan muhteşem baida roti . Parsis, elbette, çoğu yemeğe yumurta eklemeyi sever (klasik bir akuriye girme şansını asla kaçırmayın ) ve alt kıtada sadece menüde yumurta bulunan çok sayıda thelas (yemek arabası) var - işte bu kadar çok yönlü beslenme güç merkezidir.

Yumurta ile çalışma yolları

Dünyaya açılan yumurta parlamanın başka yollarını bulur - Orta Doğu'da shakshuka (yukarıda) , Türkiye'de menemen , ABD'de Benedict yumurtaları (aşağıda) , İngiltere'de İskoç yumurtaları, huevos rancheros olarak Meksika'da, Sri Lanka'da yumurta hunileri, Fransa'da Croque Madame ve tabii ki Yeni Zelanda ve Avustralya'dan pavlovalar. Liste sonsuz, yemekler lezzetli ve şimdi yumurta kızartmak için sabırsızlanacağınızdan eminiz!