Netflix belgeseli olan Tinder Avcısı gerçek mi? Simon Leviev kimdir? Ponzi şeması nedir?

TAKİP ET

Netflix'in geçtiğimiz günlerde listesine eklediği Tinder Avcısı gündem oldu. Tinder Avcısı'nın ana karakteri olan Simon Leviev'in kim olduğu merak ediliyor. Tinder Avcısı gerçek mi? Simon Leviev kim? Ponzi şeması nedir? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz günlerde Netflix'te yayınlanan Tinder Avcısı belgeseli ilgi odağı oldu. Belgeselin başrolü olan Simon Leviev, belgeseli izleyenlerin en çok araştırdığı isim oldu. Peki bu belgesel gerçek mi? Simon Leviev kimdir? Ponzi şeması nedir?

Tinder Avcısı gerçek mi?

Netflix'te yayınlanan ve dünyanın neredeyse bütün ülkelerinde izlenme rekorları kıran Tinder Avcısı belgeseli, onlarca zengin kadını dolandıran Simon Leviev'i anlatıyor. Bu belgeseli izleyen insanlar anlatılanların gerçek olup olmadığını merak ediyor. Ki bu belgesel gerçek hikayelerden oluşturulmuş bir belgeseldir.

Simon Leviev kimdir?

27 Eylül 1990 ılında İsrail'de doğan Simon Leviev, hırsızlık, evrakta sahtecilik ve dolandırıcılıktan hüküm giymiş bir dolandırıcıdır. Ponzi şeması adını verdiği bir dolandırma tekniğini kullanarak Avrupa'da ondan fazla kadını dolandırmış ve milyonlarca dolarını kazanmıştır.

Simon Leviev ilk defa konuştu!

Netflix belgeseli sonrası ilk kez konuşan Simon Leviev, "Ben bir Tinder dolandırıcısı değilim. Sahtekar değilim veya sahte değilim İnsanlar beni tanımıyor, bu yüzden beni yargılayamazlar. Ben sadece Tinder'da bazı kızlarla tanışmak isteyen bekar bir adamım." sözlerine yer verdi.

Ponzi şeması, sistemi, oyunu nedir?

Ponzi şeması denilen sistem, yüksek kar elde edilen bir üretim varmış gibi gösterilerek yatırımcıları sisteme katmayı amaçlayan ve bunun yanı sıra ilk yatırım yapanlara yönelik ödemenin sisteme daha sonradan katılanların parasıyla yapıldığı bir dolandırıcılık yöntemidir. Bu şekilde bir döngü oluşturulan bu dolandırıcılık yöntemine katılımlar bittiği zaman elde edilen kar üretim olmadığından dolayı yeni yatırım yapanlara ödenmez, sistem çöker ve ponzi şeması sonlanır.

tinder avcısı simon leviev netflix