Netflix çocuk kategorisinde yayınladığı skandal görüntüler gündem oldu

TAKİP ET

Netflix, son dönemlerde yayınladığı LGBT, pedofili ve cinsel istismar görüntüleri ile gündemden düşmüyor. Sık sık eleştiri oklarının hedefinde olan net Filiz bu defa da çocuk kategorisinde yayınladığı görüntülerde tepki çekti. Netflix'te yayınlanan Jurassic World Kretase Kampı adlı çocuk dizisinin içindeki eşcinsel sahne tüm dünyanın tepkisine sebep oldu.

Reklam
Reklam

Netflix yayınlanan eşcinsellik propagandası içeren diziler ve düğünler kullanıcılardan tepki çekmeye devam ediyor. Dünyada eleştiri oklarının hedefinde olan platform, bu defa çocuk kategorisinde yayınladığı görüntülerle akıllara durgunluk verdi. Netflix,  Jurassic World Kretase Kampı adlı çocuk dizisinin içine eşcinsel sahneler yerleştirdi.

AÇIK BİR ŞEKİLDE ÖPÜŞME SAHNESİ EKLENDİ

Netflix’in yeni çocuk dizisinde artık dinozorların insan yediği sahnelere yer verilmiyor. Ancak son sezonda yaşanan arkadaşlıklar bambaşka seviyelere taşınmış durumdan abla yeni sezonda dizide Sammy ve yaz karakterleri birbirlerine aşık oluyor. 5. sezonun son bölümünde ise iki çocuğun öpüştüğü sahneler ekrana veriliyor.

KULLANICILARDAN TEPKİ ÇEKTİ

ABD yapımı Animasyon filmi yetişkin kategorisi yerine çocuk kategorisinde verilmesi Netflix abonelerinin tepkisini çekti. Henüz Ünlü dijital dizi ve film izleme platformdan konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken sosyal medyada da o görüntüler geniş Yankı uyandırdı.

Çocukları hedef alan ve içinde çok sayıda istismar sahnesi bulunan Lightyear Isimli Animasyon filmi ise başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede yasaklandı. Türkiye'de 2 Eylül tarihinde gösterime girmesi beklenen film hakkında CİMER'e çok sayıda şikayet yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı da şikayetler üzerine söz konusu filmi incelerken filmin ticari dolaşımı ve gösteriminin uygun olmadığına karar verildi. Ayrıca Lightyear isimli çocuk filmi Malezya, Endonezya, Arabistan, Kuveyt, Çin’de de yasaklandı.