Netflix düşük fiyatlı abonelikler için reklam alacak

TAKİP ET

Dünyanın en çok kullanılan dijital dizi ve film izleme Platformu Netflix son dönemlerde abone kaybı yaşamaya devam ediyor. Yaklaşık 300 çalışanı daha işten çıkardığı öğrenilen Netflix, şimdi de düşük fiyatlı abonelikleri için reklam alacağını duyurdu. Yani bundan sonra düşük fiyatlı aboneler reklamları da izlemek zorunda kalacak.

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgını sürecinde hızla büyüyen dijital dizi ve film izleme Platformu Netflix için kötü haber geldi. Son dönemlerde dünya çapında ciddi bir abone kaybı yaşayan Netflix yeni adımlar atmaya devam ediyor. Özellikle Disney Plus ve Amazon Prime gibi platformların piyasaya girmesi ile beraber şiddetli bir rekabetle de karşı karşıya kalan Platformu, 300'e yakın işçisini daha çıkardı.

Abone kaybı 200 bini geçti

Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana 200 binin üzerinde abone kaybı yaşayan Netflix Platformu Mayıs ayında 150 işçisini çıkarmıştı. Firma yetkilileri Bugün yeni bir açıklama daha yaparak 300 kişinin daha işten çıkarıldığını bildirdi. Ayrıca firmadan yapılan açıklamada abone sayısının Temmuz ayına kadar 2 milyon daha düşmesini bekledikleri bildirildi.

Firma tarafından işten çıkarmaların ardından yapılan açıklamada ise önemli ölçüde yatırımlar yapılmaya devam edecek edileceğini Ancak daha yavaş gelir büyümesine paralel olarak maliyetlerin artması nedeniyle işten çıkarma yaptıkları söylendi.

Düşük ücretli aboneler için reklam

Ayrıca Netflix yeni bir adım daha atıyor. Netflix genel müdürü tarafından yapılan açıklamaya göre bundan sonra uygun fiyatlı abonelikler için reklam ortaklıkları alınacağı ifade edildi. Yani Netflix, bundan böyle düşük fiyatlı abonelerine reklam gösterimi de yapacak. Ancak Netflix kullanıcıları böyle bir uygulamanın gelmesini istemiyor. Reklamlı Netflix aboneliği uygulaması daha fazla abone kaybına yol açabilir.