Netflix Hellbound dizi fragmanı, konusu ve oyuncuları

TAKİP ET

Hellbound dizisi Güney Kore yapımı bir dizidir.Hellbound dizisi 19 Kasım 2021 tarihinde Netflix'te yayınlanmaya başladı. Dizinin konusu birçok vatandaş tarafından merak edildi. Netflix'te yayınlanan Hellbound dizisinin konusu nedir? Bu haberimizde Hellbound dizisinin konusunu,oyuncularını ve dizinin fragmanını sizler için derledik. İşte Hellbound dizisinin konusu,oyuncuları ve dizinin fragmanı...

Reklam
Reklam

Netflix'in yeni yüksek bütçeli dizisi Hellbound neden bu kadar mükemmel olduğu içeriğimizde yer almaktadır. Elbette başarıya giden yolda en önemli unsurlardan biri de yazar/yönetmen Sang-ho Yeon olmuştur.Yıllar önce yayınlanan "The King of Pigs" adlı animasyonu ile kataloğun öncülerinden biri olmanın yanı sıra değişim, yaratıcılık ve keskinliğe verdiği önemle de listenin başında yer alıyor. Animasyon benim için yeterli bir standart değil diyorsanız... Yeon'un 2016 yılında yayınlanan Train to Busan  olumsuz ya da çelişkili tüm görüşleri ortadan kaldırma potansiyeline ulaştı. Konsept olarak akıllı standartlar sağlamasa da Güney Kore'ye dayalı iyi bir imaja sahip. Hellbound dizisinin konusu nedir?

Hellbound dizisi
Hellbound'un bu kadar heyecan verici olmasının bir başka nedeni de içeriğin Yeon'un kendi webtoon’undan   uyarlanmış olmasıdır. Choi Kyu-seok ile olan maceralarında aslında en az Squid Game dizisi kadar zorlu olan sonsuz alt metinler var. Dünyanın nereye evrildiğine dair en sık sorulan soru bu gibi görünse de kültürel çatışmalar, dini faktörlerin çarpık kullanımı, toplumsal kaos gibi ürünler de bu sorunun arkasında rol oynuyor.
Dizinin ilk perdesinin gelişimi bu cümlenin en büyük kanıtıdır. Hikaye, sıradan bir insanın şeytan olarak takdim edilen bir kişi tarafından kül haline getirilip cehenneme gönderilmesiyle başlar ve ardından şeytan insanların ölüm tarihini gözler önüne serer. Bu noktada toplumu temsil eden iki farklı grup ortaya çıkmıştır. Bir yanda bir grup insan, şeytanlara karşı savaşmak için bilim ve teknolojinin avantajlarını kullanıyor. Öte yandan, Tanrı ile temas kurma ve şeytanlar ordusunu yok etme girişimleri de vardır.
Ne zaman öleceğinizi ve ardından şeytan tarafından cehenneme gönderilmek başlı başına dokunaklı bir kavram olsa da, toplumun içine sızan farklı rollerdeki bireylerin hayatta kalma mücadelesi oldukça etkileyici sekanslara da olanak tanıyor. Günahkarlar iblisler tarafından öldürüldükçe, toplum kendi kendini sınamaya başlıyor gibi görünüyor. Özellikle dedektif Jeong Jin-soo, muhabir Bae Young-jae ve günahkar kişilerin  avukatı Min Hey-jin olmak üzere ustaca bir sahne sizi bekliyor.
Squid Game dizisini  hemen anlatmak zor olsa da bu dizi de  aynı seviyeye ulaşmış görünüyor. Dünyanın gelişmesi için her an harcandığında, duygu ortadan kalktı, insan doğası çöktü ve çarpık sosyal ilişkiler ve komplolar meydana geldi. Yaşamla ölüm arasında gidip gelir. Körü körüne bağlı dinin iyi ve kötü yönlerinin yanı sıra yolsuzluğa dahil olan sosyal kusurları ve mükemmellikleri inceler.
Dizinin IMDb puanı ise 7,2’dir. Dizinin oyuncu kadrosunda ise şu isimler yer almaktadır;
Yoo Ah-in – Jeong Jin-soo
Kim Hyun-joo – Min Hye-jin
Jeong Min Park – Bae Young-jae
Jin-ah Won – Song So-hyun
Chase Yi
Ryu Kyung-Soo
Do-yoon Kim
Re Lee
 

hellbound dizisi hellbound dizisinin konusu netflix hellbound