Netflix'in Bir Gangstere Nasıl Aşık Oldum filminin konusu nedir? Konusu ve yorumu

TAKİP ET

Netflix birbirinden farklı içerikleri ile izleyici karşısına çıkmaya devam ediyor. Film kategorisinde yer alan ve merak edilen filmlerden biri de Bir Gangstere Nasıl Aşık Oldum adlı film. Biz de bu yazımızda sizlere filme ilişkin detaylardan bahsettik. İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Bu haberimizde sizlere Bir Gangstere Nasıl Aşık Oldum  isimli filmin konusundan bahsedeceğiz. Filme ilişkin tüm detayları öğrenmek için haberimizi okuyabilirsiniz. Filminin konusu, incelemesi, eleştirisi, yönetmeni, senaristi, oyuncuları, karakterleri, yayınlandığı tarih gibi önemli bilgileri haberimizde film sevenlere aktaracağız. Sizde film seçmede sıkıntı yaşıyor ve öncelikle içeriklerin özelliklerine bakmak istiyorsanız  Bir Gangstere Nasıl Aşık Oldum filmine ilişkin yazdığımız bu yazıdan yararlanabilirsiniz. İşte konuya ilişkin detaylar...
Sizler de suç temalı filmlere ilgi duyuyor ve adını suç dünyasına yazdıran kişilere merakınız varsa bu film tam da size göre. Bu haberimizde filme ilişkin tüm detaylardan bahsettik. Netflix’de yayınlanan bu yapıtı izlemeden önce bilgi almak isterseniz haberimizi okuyabilirsiniz. 
Polonya suç dünyasının efsanesi olarak lanse edilen Nikodem ‘Nikoś’ Skotarczak’ın hayat hikayesi, Netflix’in yeni filmi “Bir Gangstere Nasıl Aşık Oldum?” ile ekranlara taşınıyor
Karakterimizin mottosu olan "bir kaplumbağa gibi onlarca yıl yaşamaktansa bir kaplan gibi sadece bir yıl yaşamayı tercih ederim" felsefesi 44 yıllık yaşamı boyunca süregelmiştir. Karakterimizin ismi Polonya da dahil olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde duyulmuştur. Nikos karakterinin efsanevi hayat hikayesi ise yönetmen Maciej Kawulski aracılığı ile izleyici karşısına çıkartıldı.
Nikos karakteri, 1954 senesinde suç dünyasında ismini kanıtlamış Gdansk'ta dünyaya gelmiştir. Dönemin çocuklarına benzer karakterlere sahip olan bir çocuktur. Hayatının hiçbir döneminde eğitim ile bir araya gelememiş bunun yanı sıra bölgesine ait birtakım kuruluşların bünyesinde geçici işlerde yer almıştır. Kısa süreliğine bahçıvanlık yaptıktan sonra kendisine bambaşka bir hayat sunan Tri City kulüplerinde koruma olmaya başlamış ve karanlık dünyaya adım atmıştır.
Geniş ve kendisine çeken gülümsemesi, fiziksel ve psikolojik açıdan hakimlik tarzı, şık tarzı ve diğer pek çok özelliği ile araba kaçakçılığı evreninin kitabını yazmaya koyuldu.
Karakterimi siyasetçilerden medya uzmanlarına, sporculardan aktörlere kadar çok geniş bir çevre edinmeye başladığı anda 300'ü aşkın yardımcısı ile Avusturya ve Almanya dan 300'ü aşkın araba ithal etti. Hamburg'da açtığı bir elektronik mağazası ile para aklama işine giriş yaptı. Daha sonra araba kaçakçılığı üzerine kurduğu şirkete büyük bir yükseliş kazandırdı.
Bu işlerimden dolayı haliyle peşine Adalet arayan insanları taktı. 1990'ların başında suçüstü yakalanarak hapsi boyladığı taktirde kurguladığı plan ile hapisten kaçarak yıllarca sürecek bir yok oluş hikayesine imza attı. Hapisten çıktıktan sonraki hayatında mesleki anlamda aynı devam ederken düşmanlarını sayısı da gün geçtikçe artmaya başladı. Sonuç olarak bir kara kurşun ile hayatını kaybetti. Polonya suç dünyasının lideri lakabını taşıyan bu karakter oldukça fantastik ve akıl almaz olaylara ve gelişmelere parmak bastı.
Yönetmenin ortaya koyduğu esere bakacak olursak suç dünyasının liderleri arasında yer alan Nicos'a bir hayranlığı olduğunu söyleyebiliriz. Bunu söylememizin nedeni ise filme ve çalışma süresine verdiği emektir. Sonuç olarak ortaya 3 saatlik bir eser koyarak insanların şaşkınlığını da görmüş oldu.
Evlilikleri, peşine taktıkları hayranları (ki film genç kadın hayranlarının biri üstünden şekillenmektedir), magazinsel ruh hali gibi pek çok amaç dışı olgunun araba suç baronu imzası taşıyan bir filmin başrolünde, bu denli çok olmaması gerekmektedir. Zamanı değersizleştiren bir film: 6/10.
Suç dünyasına ilişkin merak ettiğiniz karakterler arasında yer alma ihtimali oldukça yüksek olan Nikos'un hayatını anlatan bu film aksiyon severlerin ilgisini çekecek. Polonya suç dünyasında ismini altın harflerle yazdırmış olan Nikos adlı suçlumuz, bu filmde oldukça başarılı imgeler ile izleyici karşısına çıkarılmıştır. Doğumundan itibaren başlayan filmin 3 saat sürmesine rağmen izleyicilerin ilgisini çekecek nitelikte. Ki zaten yaşam boyunca birçok suça parmak basmış ve oldukça aksiyon dolu bir hayat geçirmiş karakterin filminin bu kadar uzun sürmesi normal.
Filmin oyuncuları ve karakterleri
Tomasz Wlosok – Nikodem ‘Nikos’ Skotarczak
Aleks Kurdzielewicz – Genç Nikodem ‘Nikos’ Skotarczak
Antoni Królikowski – Komo
Agnieszka Grochowska – Milena ‘Czarna’
Magdalena Lamparska – Halina Ostrowska
Krystyna Janda – Rita
Klaudiusz Kaufmann – Karl
Eryk Lubos – ‘Kleks’
Sebastian Fabijanski – ‘Silvio’ ve diğer.
 

netflix film bir gangstere nasıl aşık oldum