Netflix'in filmi Sınır Yok konusu, yorumu ve incelemesi

TAKİP ET

Aralık 2020'de İspanya'da vizyona giren Sınır Yok filmi şimdi de Netflix'de izleyici karşısına çıkıyor. La Casa De Papel ve Elite gibi dizilerde izleyicinin ilgi odağı olan Miguel Herran, bu filmde de izleyici karşısında. Filmi merak edenler için haberimizde konusuna ve yorumlarına yer verdik. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Aralık 2020’de İspanya’da vizyona giren Sınır Yok filminin yönetmenliğini Daniel Calparsoro üstlenirken senaristliğini ise Jorge Guerricaechevarria üstleniyor. Bu sayede film dramatik bir hava ile başlayıp, aksiyon ve suç temasına dönüşüyor.

Yönetmen 2 saatlik film süresince izleyiciyi etki altında bırakmak istemiş ve bunun içinde hayatını zor sürdüren bir genç üzerinden hikaye aktarmaya çalışmış. Lakin film boyunca dram izletmek yerine, yoksul gencin yasa dışı yollarla hayatındaki maddi ve manevi olaylara yer verilmiştir. Film, Madrid’in gecekondu mahallesi ile başlar ancak lüks arabalara, evlere ve paraya dönüşür. Hikaye ise Angel karakteri üzerinden anlatılır. Angel karakterini ise yakışıklı oyuncu Miguel Herran canlandırmaktadır.

Sınır Yok filmi konusu ve yorumları

Filmin ortasında bulunan Angel, yetim ve büyükbabası ile yaşayan bir gençtir. Zorlu bir hayat yaşayan ve bu zorlukların üstesinden gelmeye çalışan bu karakter, arkadaşının tamirhanesinde işlere bakmakta ve yaşam kalitesinin eksikliğini hissetmektedir. Angel, sevgisiz büyümüş, parasız yetişmiş, yoksulluğun doruklarını yaşamış, bazen çok sinirli ve kendini kaybeden biridir.

Angel, bir gün eğlenmek için bir bara gider ve orada tanıştığı güzel bir kızla sohbet etmeye başlar. İlk görüşte aşk olarak görünse de yumruk yumruğa biter bu karşılaşma. Çünkü barda gördüğü bu kız yani Estrella, Poli adlı bir mafyanın sevgilisidir.

Yumruk sahneleri havada uçuşurken dakikalar sonra Angel kendini Poli’nin de olduğu mafya çetesinin üyesi olarak bulur. Bundan sonra Angel, polislerin önünde eğildiği, soygunların ve haraçların bitmek bilmediği bir maceraya atılır. Bu sayede yıllar içinde biriktirdiği acılar arkada kalır.

Öte yandan ise aşkının büyüdüğü Estrella ile temasa geçmek istemektedir. Buralarda da aşk üçgeninin olduğu sahneler karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra dedektiflerin de listelerinde yer alan bir numaralı adam haline gelir.

Filmin konusu her ne kadar izleyiciyi çekse de sahneler arasındaki kopukluklar fazladır. Bu yüzden de sahneler arasındaki boşlukları izleyici doldurmalıdır.

Filmin konusu kadar oyuncu kadrosu da dikkat çekmektedir. Başrolü üstlenen Miguel Harren, bu projeden önce Elite ve La Casa De Papel gibi dizilerde dikkat çekici rollerde yer almıştır. İzleyicilerin sevdiği bir oyuncu olan Harren bu filmde de beklenilen performansı karşılıyor.

Sınır Yok (Hasta el cielo) Netflix Film Oyuncu Kadrosu

Miguel Herrán – Ángel

Carolina Yuste – Estrella

Richard Holmes – Poli

Fenando Cayo – Duque

Luis Tosar – Rogelio

Patricia Vico – Mercedes

Asia Ortega – Sole

Ayax Pedrosa– Motos

Dollar Selmouni – Gitano

Ramseys – Nando

Carlytos Vela – Pintas

sınır yok filmi sınır yok filmi oyuncuları sınır yok filmi izle sınır yok filmi yorumları sınır yok filmi ekşi