Netflix'in yeni dizisi How to Ruin Christmas'ın konusu ne? Dizi konusu ve yorumları

TAKİP ET

Dünya çapında birçok sevilen diziye ve filme ev sahipliği yapan Netflix, yeni bir dizi ile izleyicilerinin karşısına çıktı. How to Ruin Christmas dizisinin konusu merak ediliyor. Peki dizinin konusu ne? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Netflix Afrika dizisi How to Ruin Christmas’ın yaratıcılığını Katleho Ramaphakela ve Rethabile Ramaphakela yapıyor. Bahsettiğimiz Afrika dizisi Tumi Sello adlı genç kadının anlatımı ile başlıyor. Bu genç kadın uzun yıllardır ailesinden uzakta, kendi ayakları üzerinde, keyifli bir hayat sürdüğünü belirtirken bunlara ek olarak aykırı oluşu ve asosyal halleri ile kendisi hakkında oldukça iyi ve kusursuz bir görüntü çiziyor. Bunların yanı memleketine dönmesi gerektiği için son günlerde melankolik bir ruh hali içerisinde. Geri dönmesindeki temel sebep Noel gibi görünüyor lakin aslında daha da önemli bir gelişme söz konusu. Bu genç kadın Tumi, kız kardeşi Beauty’nin evleneceğini öğreniyor. Tumi, Noel ve düğün gibi günleri mahvetmekte oldukça usta olduğunu bilirken kız kardeşinin düğün hazırlıklarını üstleneceğini öğreniyor.
Geri dönüşün nedeni ne olursa olsun her zaman yıkıcıdır. Çevirisini Noel Nasıl Berbat Edilir şeklinde yaptığımız bu dizide ana karakterimiz Tumi, çocukluğundan beri kendisini başka yerlere ait hissetmiş ve çevresini değiştirerek yeni hayallere kucak açmıştır. Bu genç kadının eve dönüşü ile ailesinin bitmek bilmeyen istekleri, evlilik muhabbetleri, yaşlıların çemkiirşleri başlar.
How to Ruin Christmas dizi yorumu
Bahsettiğimiz bu dizinin yönetmenliğini Johnny Barbuzano yaparken diziyi Güney Afrika kökenli bir toplumda çekmesi oldukça ilgi çekici bir durum. Yönetmen bu dizide izleyicilere gelenek ve göreneklerine bağlı bir aileyi sunarken aynı zamanda o ailenin kızı olan özgür ruhlu Tumi’den bahsetmektedir. Bu sayede ortaya bir aile kaosu koyan yönetmen dramatik unsuru da oldukça başarılı kullanmıştır. İzleyicinin karşısına oldukça eğlenceli bir senaryo çıkmaktadır. Tumi’nin geleneklerden uzak tavrı halihazırda aile bireyleri için büyük bir skandalken Noel’i ve evliliği mahvetmek üzerine gerçekleştirdiği sakarlıklar (erkeklerle hovardalıklar, partiler, düzensizlikler… ) ise dizinin ana konseptini oluşturmaktadır.
Önümüzdeki günlerde ikinci sezonu ile izleyicilerinin karşısına çıkacak olan bu eğlenceli ve dramatik dizi sempatik oyuncu kadrosu ve eğlenceli sahneleri ile merakla bekleniyor. Dizi sadece üç bölümden oluşmaktadır. Diziye puanımız ise 10 üzerinden 6. IMDb puanı ise 6,2.
How to Ruin Christmas dizisinin oyuncuları ve karakterleri

Busise Lurayi – Tumi Sello

Thando Thabethe – Beauty Sello

Yonda Thomas – Khaya Manqele

Nambitha Ben-Mazwi – Refiloe

Clementine Mosimane – Dineo Sello

Sandile Mahlangu – Sbu Twala

Motlatsi Mafatshe – Themba Twala

Lehlohonolo Saint Seseli – Vusi Twala

Charmaine Mtinta – Valencia Twala ve diğer.Boş vakitlerinizi eğlenceli ve az bölümlü bir dizi izleyerek geçirmek istiyorsanız tavsiye edebileceğimiz dizilerden biri de Güney Afrika toplumunda geçen bu dizi.
 

How to Ruin Christmas Netflix yeni dizi