Netflix Kanlı Kelebek filminin konusu nedir? Yorumu ve incelemesi nasıl?

TAKİP ET

İtalyan kökenli Kanlı Kelebek filmi Netflix kullanıcılarının karşısına en çok çıkan filmlerden oldu. Cinayetle başlayan film daha sonrasında bu cinayet sırrının çözülmesiyle ilerliyor. Suçsuz yere hüküm giyenlerin olacağı filmin konusu merak ediliyor.

Reklam
Reklam

Kanlı Kelebek filminin konusu nedir? Yorum ve incelemesi nasıl? Filmseverler merak ediyor.

Kanlı Kelebek filminin incelemesi

Netflix mart ayı sonuyla beraber şaşırtıcı bir akım başlatmış durumda. Yapım tarihleri çok eski senelere dayanan İtalyan kökenli filmleri bir kolaj havasıyla izleyicilerine sunuyor. Böylece komedilerden gerilimlere, aşk hikayelerinden suç içeriklerine kadar birçok yapım izleyicilerle buluşuyor.

Ben de bu durumu fırsat bilerek, Cinler ve Bir Katliamın Romanı isimli filmlere göz gezdirdim. Korku ve tarih temalı iki içerikten farklı duygular elde ederken sinema dünyasının gelişimini gördüm. Sektörün hangi evrelerden geçip bu noktaya geldiğine, çekim özelliklerine, oyunculara ve buna benzer bir çok detayın, ilk seviyelerine tanıklık etmiş bulundum.

Yukarıdaki iki yapımdan sonra izlediğim ilk film Kanlı Kelebek olmuştu. Düşünmeye sebebiyet veren ismi ve kapak fotoğrafı ile ilgimi çekmeyi başarmıştı. Hem de geçmişi 1971 senesine dayanmakta ve günümüzün en popüler temalarından biri olan suç-polisiye hikayesini konu almış. Bu sebeple şans vermeye değecek bir film. Ve 100 dakikalık süresinin sonunda, günümüzün birçok polisiye filminden başarılı olduğu gözler önüne seriliyor.

Film konusu şöyle: Hikâye, film süreci boyunca karşımıza çıkacak kişilerin tanıtımıyla başlıyor. Kim oldukları veya hangi işlerle uğraştıkları gibi soruların cevaplarını veriyor. Daha sonra ani bir atlama ile genç ve güzel bir üniversiteli kızın cinayeti gerçekleşiyor. Bizler karakterlerin kimler olduğuna anlamaya çalışırken bir adam gündüz vakti bir genç kızı öldürüp ormanda aşağıya doğru yuvarlar.

 

Kanlı Kelebek filminin yorumu

Yılların 1971 olduğunun ispatı ilk bu sahneyle başlıyor. Teknolojinin olmadığı ve neredeyse her şeyin el ile yapıldığı bu dönemde, dedektif ve olay yeri inceleme ekiplerinin hamleleri ilginçliğiyle ön plana çıkıyor. Kanıtların incelenişi, olası parmak izi testleri, ayakkabı izleri ve buna benzer birçok unsur temelleri ile aranıyor. Bu da başta teknoloji olmak üzere sinema dünyasının ne kadar da ilerlediğinin kanıtını ortaya çıkarıyor.

Polis ve dedektiflerin uzun incelemeleri sonunda bir şüpheli bulunuyor. Kanıtlar, şüphelinin söylediği ifadelerle uyuşmuyor ve genç adamı suçlu durumuna itiyor. Ayrıca bu kişi popülerliği ile ön plana çıkan başarılı bir kişi. Yerli halkın sevip saydığı bir kişinin cinayet işlemesi, halkı derinden yaralıyor. Fakat polislere göre suçlu kişi odur ve hüküm giymelidir.

Kalan dakikalar ise yeni bir cinayet haberi ile hız kazanıyor. Öldüren kişinin kim olduğu tartışması yeniden canlanırken, hüküm giyen ilk şüphelinin suçsuz olabileceği tartışılıyor. Böylece akıllarda soru işareti yaratan bir dava izleyiciyle buluşmuş oluyor.

Kanlı Kelebek; çekimleri eksik, teknikleri yetersiz, senaryosu yavan gibi gelse de bütünlük açısından başarılı iş çıkaran filmdir. Bu tarz filmlerin en temel ögesi olan heyecan ve gizem unsurunu yeterli oranda kullanarak akıcı bir hikâye sunuyor. Bu da Kanlı Kelebek’in nispeden de olsa iyi bir çıkardığının göstergesidir. Beğenmeyenlerin elbette olacaktır. Ama yine de şans vermeye değer bir film.

IMDb: 6,3

 

Kanlı Kelebek (Una farfalla con le ali insanguinate) Oyuncu Kadrosu ve Karakterleri

Helmut Berger – Giorgio

Evelyn Stewart – Maria Marchi

Giancarlo Sbragia – Alessandro Marchi

Silvano Tranquilli – Berardi

Lorella De Luca – Marta

Anna Zinnemann – Anna

kanlı kelebek film