Netflix The Unlikely Murderer dizi film konusu, oyuncuları ve fragmanı

TAKİP ET

Dünya üzerinde milyarlarca kullanıcıya sahip olan dijital platform Netflix, bünyesine yeni projeler eklemeye devam ediyor. Dizileri ve filmleri ile izleyicileri her defasında etkilemeyi başaran Netflix, şimdi de The Unlikely Murderer adlı dizi ile izleyenlerin karşısına çıkıyor. Peki Netflix The Unlikely Murderer dizi film konusu nedir? Oyuncuları ve fragmanı...

Reklam
Reklam

Bu haberimizde sizlere Netflix’in yeni dizisi The Unlikely Murderer’in konusunda bahsedeceğiz. Dizinin konusunun yanı sıra oyuncularından, yapımcısından, senaristinden bahsedeceğiz. Aynı zamanda kaç sezondan ve kaç bölümden oluştuğunu ve IMDb puanının kaç olduğunu da paylaşacağız. İşte konuya ilişkin detaylar…
The Unlikely Murderer dizi konusu
Suç temalı dizilerde çoğu zaman önemli yere sahip olan suikasta kurban giden önemli devlet insanları, politikacılar, sporcular vardır. Genel olarak gerçek hayat hikayelerinden uyarlanan ve muhtemel sonu belli olan bu tarz içeriklere konu olan kişiler genelde önemli ve unutulmaz insanlardır. Dizilerde ve filmlerde kullanılan öğeler tam olarak gerçeği yansıtmasa da ortaya ilginç sahneler çıkıyor.
5 Kasım 2021 tarihinde Netflix’de izleyicilerle buluşan bu dizide, eski İsveç Başbakanı Olof Palme’in suikast sonucu hayatını kaybettiği 1986 yıllarındaki Stockholm dönemi yansıtılmaktadır. Eski başbakan Palme, eşi ve çocukları ile sinemaya gittiği soğuk kış gecesinde öldürülür. Hikaye de bu şekilde başlamaktadır.
Cinayeti sıra dışı kılan nokta tam olarak burada başlamaktadır. Katilin kendini gördüğü tanığı olarak göstermesi, kimsenin görgü tanığı olmaması olayların seyrini değiştirir ve seyircide şok etkisi yaratır.
Palme’nin ölümüne neden olan kişi ise Stig Engström’dür. Katil, başkanın eşi ile sohbet ettiği sırada suikastı gerçekleştirir. Palme’nin eşi olayın şoku ile katili göremeyince katil de bu durumu kendi lehine çevirir. Olaydan sonraki birkaç gün sesini çıkarmazken tanık olarak bulunan kişilerin olduğunu öğrenir. Tanık olanlar Stig’in fiziksel özelliklerini ortaya çıkarmaya başlar. İşte tam o sırada Stig, görgü tanığı olduğunu ileri sürerek olaya dahil olur. Lakin hesaplayamadığı noktalar artınca kaçınılmaz sona yaklaşır.
Bu dizi, suç temalı içeriklerin tutkunu olan kişiler için oldukça başarılı bir yapım. Gerçek olaylardan alınmış olması ve başarılı oyunculuklarla izleyicileri iyi bir içerik bekliyor. Lakin her içerikte olduğu gibi bu içeriğin de ne kadar gerçekle örtüştüğünü bilemeyiz. Tüm bunlara rağmen dizinin sürükleyici olması ve etkileyici sahneleri ile izleyiciyi güzel anlar bekliyor.
Dizinin oyuncuları ve karakterleri

Robert Gustafsson – Stig Engström

Peter Viitanen – Olof Palme

Eva Melander

Björn Bengtsson

Magnus Krepper

Joel Spira

Cilla Thorell

Mikael Persbrandt

Peter Andersson

Lia BoysenGeçtiğimiz günlerde Netflix kullanıcıları ile buluşan The Unlikely Murderer adlı içeriğin merak edildiği bir diğer noktası ise IMDb puanı oldu. Dizinin IMDb puanı ise 7,4 olarak karşımıza çıkıyor. İzlemek isteyenler için sonuna kadar tavsiye ettiğimiz bu içerik özellikle de suç teması sevenler için başarılı bir yapıt.
 

theunlikelymurderer netflix