Netflix Vikings Valhalla dizisinin konusu nedir? Vikings Valhalla dizisinin yorumu

TAKİP ET

Netflix'te yayınlanan Vikings Valhalla dizisi hem konusu hem de oyucularıyla dikkatleri üzerine çekti. Çokça merak edilen diziler arasında yer alan Vikings Valhalla dizisi hakkında yapılan yorumlar araştırılmaya başlandı. Peki Netflix Vikings Valhalla dizisinin konusu nedir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Netflix’te yayınlanan Vikings Valhalla dizisi hem konusu hem de oyucularıyla dikkatleri üzerine çekti. Çokça merak edilen diziler arasında yer alan Vikings Valhalla dizisi hakkında yapılan yorumlar araştırılmaya başlandı. Netflix’te tam 6 sezondur hizmet veren ve İskandinav savaşçı-kaşif Ragnar Lothbrok ve oğullarının maceralarını anlata Vikings’in devam serisi Vikings: Valhalla seyirci karşısına çıktı. Aylar önce yayınlanan duyuru ve posterlerle Vikings hayranlarını kendisine çeken Vikings: Valhalla 25 Şubat tarihinden itibaren sevenleriyle buluşuyor. Dizi dünyasına miras kalan 6 sezonluk dizinin 100 yıl ilerisini konu alan Vikings Valhalla, Ragnarlı sezonları anımsatan kimliği ile izleyicileri Kattegat’ın “skol” manzaralarının içine bıraktı.

Vikings Valhalla dizisinin konusu nedir?
Yönetmenliğini Jeb Stuart'ın yaptığı Vikings Valhalla dizisinde Büyük savaşçı Ragnar Lothbrok'un başarıları artık bir efsaneye dönüştü bunu izleyen 100 yılda Vikingler kuzeydeki konumlarını terk ederek İngiltere'ye yerleşmeye başladı. Artan refah, değişen düzen, Sakson komşuları büyük bir tehdide sürüklerken İngiliz Kralı Aethelred ani bir kararla Vikingleri öldürmeye karar verdi. St Brice’s Day katliamı sonucu İngiliz kıyıları Vikinglerden arındırılmış oldu. Danimarka kralı Canute ise intikam almak için bütün Vikingleri Kattegat’a çağırdı. 
Hikayeyi destekleyen bir diğer detay ise Vikinglerin ende aralarında ki iç savaş kavramıdır. Paganlar ve Hıristiyanlar arasında bölünen inançlar, Valhalla’nın dinamiklerini oraya çıkaracak dokunuşlardan birisidir. Vikings Valhalla dizisinde onlarca farklı karakter karşımıza çıkmaktadır. Kral Canute’un safhasında savaşacak olan genç adama ilaveten Freydis’e tecavüz edip saldıran bir Hıristiyan Viking’den intikam almak isteyen Leif ve Freydis; Normandiyalı Emma ve oğlu Prens Edmund; erkek bir İskandinav savaşçısı olan ancak siyahi bir kadın tarafından canlandırılan Jarl Haakon ve daha bir çok karakter vardır. 

Vikings Valhalla dizisinin oyuncu kadrosu 

Sam Corlett – Leif Eriksson

Frida Gustavsson – Freydís Eiríksdóttir

Leo Suter – Harald Sigurdsson

Bradley Freegard – King Canute

David Oakes – Earl Godwin

Caroline Henderson – Jarl Haakon

John Kavanagh – The Seer

Pollyanna McIntosh – Queen Ælfgifu

Asbjørn Krogh Nissen – Jarl Kåre

Julian Seager – Jarl Gorm

Jóhannes Jóhannesson – Olaf Haraldson

Laura Berlin – Emma of Normandy

Vikings Valhalla Vikings Valhalla dizisinin konusu Netflix