NETLEŞTİ! Bayram gelmeden alın! Çalışan çalışmayan herkese ev kadını ve işsizlere 1.750 TL para yardımı!

TAKİP ET

Vatandaşlar bayram gelmeden bayram etmeye başladı bile Bu anlamda Çalışan çalışmayan herkese ev kadını ve işsizlere 1.750 TL para yardımı müjdesi herkesi mest etmiş durumda. İşte haberimizin detayları

Reklam
Reklam

Bayram gelmeden alın! Çalışan çalışmayan herkese ev kadını ve işsizlere 1.750 TL para yardımı! İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlara sosyal yardım kurumları tarafından yardım yapılacak. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak yardım tutarının 1750 TL olacağı bilinmekte. Yardım doğrudan vakıflar genel müdürlüğü tarafından yapılacak. Yardımlar sadece para desteği ile de sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda gıda yardımının da yapılacağı duyuruldu. 

Gıda yardımı almak isteyen vatandaşlar ilk olarak başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru tarihleri önümüzde ki günlerde vakıflar genel müdürlüğünün resmi internet sitesinden duyurulacak. Bu yardımların tamamı vatandaşlara PTT aracılığı ile ulaştırılmaktadır. Ayrıca bakım yardımı, cenaze yardımı, doğum yardımı ve süt parası yardımları da yapılacak. Peki, yapılması planlanan bu yardım hakkında sorgulama nasıl yapılıyor? İşte ayrıntılar!


 

E-Devlet Yardım Sorgulama


Tüm yardım başvurularının tamamı e- devlet uygulaması üzerinden yapılmaktadır. Aynı zamanda yardım başvurularında bulunana vatandaşların başvuru sonuçları da yine bu sistem üzerinden sorgulanmaktadır. Başvuruda bulunmak için ilk olarak e-devlet uygulamasına giriş yapılması gerekmektedir. Sonrasında ise arama bölümüne yardım başvuru yazılması gerekmektedir. Ardından arama sonucunda çıkan formları doldurarak kolayca başvuruda bulunabilirsiniz.
Başvuruların sonuçlanması yaklaşık olarak 2 ile 7 iş günü kadar sürmektedir. Başvuruları olumsuz sonuçlanan vatandaşlar aynı gün yeni bir başvuru yapma hakkına da sahiptirler. Başvuruları olumlu sonuçlanan vatandaşların yardım ücretleri ise aynı gün PTT hesaplarına yatmaktadır. Elbette ki bu yardımı almanın da bazı şartları var! Bin 750 TL yarım başvurusu için şartlar neler? İşte detaylar!



1750 TL Yardım Başvuru Şartları


1750 TL’lik yardım için vakıflar genel müdürlüğü ve sosyal güvenlik kurumu tarafından belirlenen bazı şartlar bulunmaktadır. Yardımların alına bilinmesi için vatandaşların bu şartları sağlaması gerekmektedir. Temelde iki ana şart bulunmaktadır. Bu şartlardan ilki sosyal güvencedir.
Yardımdan yaralanmak isteyen vatandaşlardan sosyal güvencesinin olmaması beklenmektedir. Sosyal güvencesi olan vatandaşlara yardım yapılmamaktadır. Ayrıca birde yardım şartlarında yaş sınırı bulunmaktadır. 2022 sayılı yönetmeliğe göre yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşların en az 65 yaşında veya 65 yaşından büyük olması gerekmektedir.