Netleşti! Emeklilikte yeni yaş sınırı biraz önce belli oldu! 1800 gün primi dolanlar hemen emekli oluyor!

TAKİP ET

EYT'ye falan gerek kalmadan emekli olmak için yaş bekleyenlere müjdeli haber geldi. SGK mevzuatı sil baştan değişmiş durumda. 10 sene sigortasını tamamlayan hemen emekli oluyor. 1.800 gün primi dolan tüm vatandaşlara emeklilik hakkı verildi. Emeklilikte yeni yaş sınırı ve emekli olmak için yeni detaylar sayfamızda yer alıyor.

Reklam
Reklam

Peş peşe açıklama yapıldı ve netleşti! Emeklilikte yeni yaş sınırı biraz önce belli oldu! 1800 gün primi dolanlar hemen emekli oluyor! Kişilerin emekli olabilmesi amacıyla ilk olarak sigortalı çalışmış olmak gerekmektedir. Emekli olamk için belli bir yaşa gelinmesi şart olmaktadır. SGK ve SSK'lı çalışanların hemen emekli olması için ise bazı kriterler vardır. Bu şartlar sağlandıktan sonra SGK'ya gidilerek emeklilik işlemleri tamamlandıktan sonra vatandaşlar yaşı beklemeden emekli olabilir. Emeklilik amacıyla yaş sınırı kaçtır? 

VE NETLEŞTİ! Bayram jesti geldi! Emekliye 2000 TL ek ödeme onayı verildi! 3000 TL'de ayrıca hesaplara aktarılacak!





Gün geçtikçe çalışanların adedi yükselmesi ile vatandaşlar ne vakit emekli olacağını ve ne kadar maaş alacağını incelemeye başladı. Emeklilik yaşını geri çekmek olası olabiliyor. Bazı hallerde olmak amacıyla 10 sene sigorta ve 1800 gün prim yeterli oluyor. SGK mevzuatımız bağlamında çalışmak için yeterli konumda olmayan sağlık sorunu olan vatandaşlarımız erken emekli oluyor. 


 

Emeklilik olmak için 10 yıl sigorta


Milyonlarca çalışanların emekli olabilmesi amacıyla 10 sene sigorta ve 1800 gün prim gereklidir. Esnaflar için ise çalışırken bir rahatsızlık yaşarsa erken emekli olabilir. Sıhhat raporu alınmasıyla yaş sınırı beklenmez. 


 

Yaş şartı ve koşulu yok 


Bağ-Kur'luların malulen emeklilikleri amacıyla yaş koşulu aranmıyor. Fakat en az 10 senelik sigortalılık vakitı ve toplam olarak 1800 gün prim ödemiş olmaları şart.Başka birinin sıksık bakımına muhtaç derecede malul olanlar amacıyla ise sigortalılık vakitıne bakılmıyor ve 1800 gün prim yeterli olmaktadır. Bu şartlar sağlandıktan sonra alınan belgeler ile en yakın SGK'ya giderek dilekçe vermek yeterli olmaktadır.