Neyim Var? uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Sağlık Bakanlığı Neyim Var uygulaması hakkında bilgiler

TAKİP ET

Yeni bir uygulama olan ve ağlık Bakanlığı tarafından yapılan "Neyim Var" adlı uygulama oldukça merak ediliyor. Uygulamanın nasıl kullanıldığı, ne işe yaradığı araştırılıyor. Peki Neyim Var? uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Sağlık Bakanlığı Neyim Var uygulaması hakkında bilgiler...

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı’nın vatandaşlar için geliştirdiği “Neyim Var?” adlı uygulama vatandaşların ilgi odağı oldu. Uygulamayı kullanmak isteyen kişiler bahsi geçen uygulamanın ne işe yaradığını, nasıl kullanıldığını araştırıyor. Biz de bu haberimizde sizlerle uygulamanın amacını ve nasıl kullanıldığını paylaştık. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bu uygulama sayesinde vatandaşlar hastaneye gitmeden önce hangi kliniğe gitmeleri gerektiği konusunda şüpheye düştükleri takdirde bu sisteme girerek şikayetlerini bildiriyorlar. Daha sonra uygulama kişiye hangi polikliniğe gitmesi gerektiğini belirtiyor. İşlemlerinizin uzun sürmesini istemiyorsanız öncelikle bu uygulama sayesinde hangi poliklinikte muayene olmanız gerektiğini öğrenip direkt o polikliniğe gidebilirsiniz. Bu haberde sizlere uygulamanın ne olduğunu, nasıl kullanıldığını anlattık. Detaylara aşağıdaki başlıklardan ulaşabilirsiniz. İşte detaylar…

“Neyim Var?” uygulaması nedir?

Bahsi geçen bu uygulama Sağlık Bakanlığı’nın vatandaşların hastalıkları kapsamında doğru polikliniğe gidebilmesi için hazırlanmıştır. Bu uygulama sayesinde kişiler rahatsızlık yaşadıkları konuyu uygulamaya girerek hangi poliklinikte tedavi olmaları gerektiğini öğreniyorlar. “Uzman Sistem” uygulaması olarak tanımlanan bu uygulamada bakanlık kullanıcının geçmiş sağlık bilgilerini de gözden geçirecek bir sistem oluşturmuş ve bu bilgiler doğrultusunda doğru kliniğe gitmelerine yardımcı oluyor.

Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Geçen hafta açtığımız bu uygulamaya 2 milyon giriş oldu. Uygulama kullanıcılara anlayabileceği tıbbi soruları soruyor. Sonra da branş önerisinde bulunuyor. Sistemde hekimin hastayı muayene ettiği zaman, verilen cevaplar da görülüyor. Bundan sonraki süreçte, bu geri bildirimlerle tedavi süreçlerini daha etkin planlamayı hedefliyoruz. Sistem hekimlere de yardımcı olacak. Neyim Var sistemi, hekimin tanıya ne kadar hızlı ulaştığını ölçecek ve o kişiye makale önermeye başlayacak. Böylece hekimin sürekli öğrenme kapasitesini geliştirip, ona yardım edeceğiz ve sağlık profesyonellerinin elini rahatlatacağız" 

“Neyim Var?” uygulaması nasıl kullanılır?

Uygulamayı kullanacak olan kişinin sisteme girebilmesi için önce http://www.neyimvar.gov.tr bağlantısı üzerinden giriş sayfasında yer alan “E-nabız ile giriş” butonuna basmalıdır.

Ardından e-nabız uygulamasının giriş sayfası açılacak ve oradan istediğiniz yöntemle giriş yapacaksınız.

Daha sonra e-nabız uygulamasında yer alan “Neyim Var Giriş” bağlantısına tıklanmalıdır. Oraya tıklayınca Neyim Var Ayrıntılı Onam Formu" sayfasına yönlendirileceksiniz.

Bunun yanı sıra siteme giriş için aynı bağlantı üzerinden “e-devlet ile giriş” butonunu da kullanabilirsiniz.

E-devlet ile giriş butonuna bastıktan sonra dilediğiniz giriş yöntemi ile giriş yapabilirsiniz.

e-Devlet uygulamasında "T.C. Kimlik No" ve "e-Devlet Şifresi" bilgileri girildikten sonra "Giriş Yap" düğmesine tıklayınız. e-Devlet uygulamasında "Onayla" butonuna tıklayınız.

neyimvar neyimvaruygulaması sağlıkbakanlığı