Niğde'deki kazada hayatını kaybeden öğrencilerin kimlikleri belli oldu! Bakan Soylu kazanın sebebini açıkladı

TAKİP ET

Niğde'de AK Parti'nin programından dönen öğrencilerin içinde bulunduğu araç sabah saatlerinde kaza yaptı. Araçta bulunan 3 öğrencinin hayatını kaybettiği öğrenilirken 41 öğrencinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Kazayla ilgili tüm detaylar araştırılmaya devam edilirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da ilk açıklama geldi.

Reklam
Reklam

Niğde’de AK Parti’nin programından dönen öğrencilerin içinde bulunduğu araç sabah saatlerinde kaza yaptı. Araçta bulunan 3 öğrencinin hayatını kaybettiği öğrenilirken 41 öğrencinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Kazayla ilgili tüm detaylar araştırılmaya devam edilirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan da ilk açıklama geldi. Hastane önünde açıklama yapan Bakan Soylu, azı kazanın sebebiyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Herkesi derinden sarsan otobüs kazasının ardından olayın detayları araştırılmaya başlandı. Öte yandan kazada hayatını kaybeden öğrencilerin kimliklerinin de belli olduğu bilgisi aktarıldı. İşte kazayla ilgili tüm detaylar…

Şarampole Devrildi

Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Adana-Niğde Otoyolu, Güney Köyü yakınlarında Adana’dan Konya’ya giden ve sürücüsünün ismi açıklanmayan tur otobüsü kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, polis, itfaiye, sağlık, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi.



42 Kişi Yaralandı

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirlerken yaralanan 42 kişi ise ambulanslarla çevredeki hastanelere ulaştırıldı. Hayatını kaybedenlerin cenazesi otopsi için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Daha sonra hastaneye kaldırılan yaralı gençlerden birinin daha hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Hayatını Kaybeden Öğrencilerin Kimlikleri Açıklandı

Herkesi yasa boğan kazada hayatını kaybeden öğrencilerin kimlikleri belli oldu. Selçuk Üniversitesi öğrencileri Sude Akkuş, Ömer Faruk Küçük ve İlayda Karakoca kazada hayatını kaybetti. Vefat eden öğrencilerden Sude Akkuş’un Sosyoloji, Ömer Faruk Küçük’ün Mekatronik ve İlayda Karakoca’nın da Sanat Tarihi bölümü öğrencisi olduğu belirtildi. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Başsağlığı Mesajı

Adana’dan dönerken meydana gelen feci kaza sonucunda hayatını kaybeden üniversite öğrencileri için başsağlığı mesajı paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Adana’da gerçekleştirdiğimiz gençlik şöleninden Konya’ya dönerken elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden 3 genç kardeşime Allah’tan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Yaralanan evlatlarımıza acil şifalar diliyorum.’ dedi.

Bakan Soylu’dan Açıklama

Adana-Niğde Otoyolu, Güney Köyü yakınlarında meydana gelen kaza sonucunda yaralanan öğrencileri tedavi gördükleri hastanede ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ziyaretin ardından hastane önünde açıklamalarda bulundu. Soylu, Sabah kaza olur olmaz Cumhurbaşkanımızı bilgilendirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konudaki üzüntülerini dile getirdi. Bu genç kardeşlerimiz, dava arkadaşlarımız için başsağlığı dileğinde bulundu. Biz de genç kardeşlerimizin mekanının cennet olması için dua ediyoruz, acılı ailelerine başsağlığı diliyoruz.’ dedi. Kazanın sebebiyle ilgili de açıklama yapan Bakan Soylu, ‘Toplam 28 kardeşimiz gözlem altında, diğerlerinde bir hayati tehlike söz konusu değil. Kazanın şoförün uyumasından kaynaklandığı, şoförün ilk verdiği beyanda ortaya çıkıyor.’ ifadelerine yer verdi.