Nijerya'da kolera salgınından dolayı ölen kişilerin sayısı 91'e yükseldi

TAKİP ET

Nijerya'da kolera salgınından dolayı ölen kişi sayısı 91'e yükseldi. Ülkede Temmuz ayında 575 kişiye kolera tespiti konulmuştu.

Reklam
Reklam

Nijerya hastalık kontrol merkezinden yapılan açıklamaya göre 4-31 Temmuz tarihleri arasında 575 kişiye kolera tespiti konuldu ve 25 kişinin hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Yapılan bu açıklama ile birlikte ocak ayından bu yana kolera salgınından dolayı hayatını kaybeden kişi sayısı 91’e ulaşmış oldu. Yapılan açıklamada salgının geçen bu süre zarfında başkent Abuja’nın yanı sıra 31 eyalete yayıldığı ve bu bölgelerde 3 bin 610 kolera vakasının görüldüğü tespit edildi.

Temiz su yetersizliği tetikliyor

Vibrio bakterisinin neden olduğu, su ve gıdalar üzerinden bulaşabilen 1 hastalık olan kolera; Şiddetli derecede ishale ve vücutta su kaybına yol açmaktadır. Bu hastalık tedavi edilmediği takdirde sonuçları ölüme kadar gidebilmektedir.

Nijerya'da temiz su yetersizliğinin yanı sıra tıbbi müdahalenin etkin bir şekilde yapılamaması hastalığı tetikliyor ve ölüm riskini artırıyor. Ülkede kolera salgınının yanı sıra; sıtma, tifo, çocuk felci ve maymun çiçeği virüsü gibi salgın hastalıklara da sıkça rastlanmaktadır.