Nijerya Usulü filminin konusu nedir? Nijerya Usulü oyuncu kadrosu...

TAKİP ET

A Naija Christmas, Türkçe karşılığıyla Nijerya Usulü Netflix yapımı filmin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimiz ile sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında Nijerya Usulü filminin konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtları ile karşılaşacaksınız.  

Reklam
Reklam

Netflix’in Noel kataloğunun Nijerya’ya kadar uzanması oldukça tatmin edici bir gelişme. Özellikle yıllardır izlediğimiz Hollywood benzeri alışılmış aşk hikayeleri düşünülecek olursa, temaya yeni bir soluk getirecek her yönetmene ve oyuncuya ihtiyaç duyulmaktadır. Netflix’te buna karşılık olarak Nijeryalı yönetmen Kunle Afolayan liderliğinde girişmiş olduğu yeni proje, değişiklik arayanlar için oldukça başarılı bir içerik gibi gözükmektedir. Her ne kadar yine merkezinde aşk ve evliliğe dair klişeler olsa da... 



Nijerya’nın ilk Noel temalı orijinal içeriği olarak tarihe geçen A Naija Christmas; Ugo, Chike ve Obi isimli üç erkek kardeşin etrafında şekillenmektedir. Her birinin kendine ait yaşantılarında sosyallikleri, arkadaş canlısı oluşları, kibarlıkları, başarıları ile göz kamaştırıyor da olsa üçü de bir annenin oğullarında görmek istemeyeceği bir hayatın içinde bulunmaktadır. 

Ugo, Chike ve Obi yıllardır yalnızdır. Bırakın evliliği, yakın zamanda kız arkadaşları bile olmamıştır. Fakat, üç kardeşte bu duruma oldukça rahat bakmaktadır. Herhangi bir endişeleri bile söz konusu değildir. Ta ki annelerinden gelen o teklife kadar... Kim Noel’e kadar evlenirse, ona oturdukları evi vaat eden annelerinden gelen o teklifle üç kardeş; eski arkadaşlarına, hatta yoldan geçenlere bile evlilik teklifinde bulunacaktır. 


Nijerya Usulü filminin yorumu 

Lagos şehrinde “İki Kadın ve Citation” ile eşitsizlik, ırkçılık, kölelik gibi yıkıcı temalarla çalışması bulunan yönetmen Kunle Afolayan’ın, Nijerya Usulü filmiyle izleyenlerin karşısına çıkması fazlasıyla mutlu edicidir. Yıkıcı, sorgulayıcı yapımlar, film ve dizi sektöründe “aranan kan” olsa dahi bazen, eğlencede gereklidir. İşte tamda burada Nijerya Usulü, kurulan bu cümlenin karşılığını vermektedir. Sıra dışı herhangi bir durum barındırmasa da...  



Film, oyuncu kadrosundan alt metinlere kadar, duygusallığı, aile ortamını ve mizahı, iyi harmanlamaktadır. Hasta olan bir annenin son dileğini yerine getirmek için çabalayan çocukları ilk olarak dramatik bir tona emanet ederken, sonrasında onları, sokaktan geçen her kadına evlenme teklifi edecek kadar da absürt durumların içine sürüklemektedir. 
Sonunda ne olduğunu ön görebildiğimiz, yavaş ve yavan Noel filmleriyle karşılaştırılınca sürükleyici atmosferiyle göz kamaştıran Nijerya Usulü, şans verilmesi gereken filmlerin başında yer almaktadır. 



Filmin güncel IMDb puanına tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

A Naija Christmas filminin oyuncu kadrosu ve diğer karakterleri: 

Rachel Oniga-Anne 

Efa Iwara-Ugo 

Kunle Remi-Chike 

Alvin Abayomi-Obi 

Mercy Johnson 

Lateef Adedimeji 

Caroline King 

Ade Laoye 

Linda Osifo ve diğerleri. 

A Naija Christmas netflix Nijerya Usulü Nijerya Usulü film Nijerya Usulü film konusu Nijerya Usulü oyuncu kadrosu Nijerya Usulü fragmanı Nijerya Usulü film incelemesi Nijerya Usulü IMDb puanı