Nisa bebeği ölüme terk eden anne tahliye edildi!

TAKİP ET

Nisa Mihriban adı ile bilinen ancak gerçek adı Ebrar Nil olan minik bebeği ölüme terk eden anne Anadolu 42'inci Asliye Ceza Mahkemesi kararı ile tahliye edildi.

Reklam
Reklam

İstanbul Pendik'te 29 Mart tarihinde meydana gelen olayda vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden sağlık ekipleri terkedilmiş bir bebek bulmuştu. Acil tıp teknisyeni Büşra durmaz Aç olan bebeği emzirerek, Nisa Mihriban adını vermişti. Yapılan incelemeler sonucunda Nisa bebeği annesinin boş araziye terk ettiği tespit edilmişti. Polis ekipleri biyolojik anneyi gözaltına almış ve anne ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. kamuoyunda Nisa Mihriban adı ile bilinen asıl adı Ebrar Nil olan bebeğin biyolojik annesi Ebru S., Anadolu 42’inci asliye ceza mahkemesinin kararı ile tahliye edildi.
 

2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor

Bebeğini ölüme terk eden anne Ebru S. iki yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor. Nisa bebeği ölüme terk ettikten sonra sahilde bir erkekle cinsel ilişkiye girdiği tespit edilen Ebru S. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmış, ardından da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 

Nisa bebeğin son durumu nasıl?

Annesi tarafından sokağa terk edilen Nisa Bebek, 30 Mart tarihinde yerleştirildiği çocuk bakım evinde rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan bebeğin tedavisine başlanırken sağlık durumu da herkes tarafından merak ediliyor. Talihsiz bebeğin bakım evinde Yedirilen mama sonucunda solunum durması nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Acil serviste yapılan müdahale ile hayata döndürülen Nisa bebek yoğun bakıma alındı. Hala hastanede tedavi altında olan Nisa bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Nisa bebeği hastanede kök hücre nakli yapıldığı ve nefes borusuna dışarı delik açılarak yeni bir nefes alma deliği evde etmek için süreç başlatıldığı öğrenildi.
 

Koruma kararı çıkarıldı

Hastanede tedavisi devam eden Nisa bebek için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de devreye girdi. Bebeğin korunmaya muhtaç çocuk statüsünde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü acil koruma altına alınmasını talep etti. Bakırköy Çocuk Mahkemesi de talebi değerlendirerek Nisa bebeğin koruma altına alınmasına hükmetti.