Niyet mektubu neden yazılır? Niyet mektubu örnekleri

TAKİP ET

Erasmus, lisans ve doktora eğitimlerinde yapılan niyet mektuplarının ayrıntıları araştırılmaya başlandı. ODTÜ gibi üniversiteler, yurtdışı işlemlerinde banka gibi kurumlar tarafından belirlenirken niyet mektubu gerekmektedir. Niyet mektubu nedir, örnekleri nelerdir ? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Niyet mektubu örneği, genellikle akademik iş başvurularında ya da yurt dışı okul başvurularında kullanılmak üzere yazılmaktadır. Diğer bir adı motivasyon mektubu olan bu belge, üniversitelerin yüksek lisans, doktora gibi lisans üstü programlarının bir parçasıdır.

Niyet mektubu örnekleri
Birçok okulda yurt dışı kaynaklı bağlantılar yer almaktadır. Eğitim nedeniyle yapılan düzenlemelerde öğrenim görmek için öğrenciler gönderilmektedir. Yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrenciler öncelikle niyet mektubu yazmak gerekmektedir. 

Yüksek lisans niyet mektubu örneği 
Bu belge sizi tanımlarken, başvurmak istediğiniz bölümü neden seçmek istediğinizi de açıklar nitelikte olmalıdır. Yüksek lisans niyet mektubu örneği içerisinde tercih yapacağınız bölüme neden ilgi duyduğunuzu, bölüm profesörlerinin sizlere neler katacağını ve bölümü okurken kendinizi hangi yönde geliştireceğinizin bilgileri bu mektupta yer almalıdır. 

İngilizce niyet mektubu örneği 
Niyet mektubu Türkiye de ve yurt dışında geçerli olmaktadır. İngilizce niyet mektubu örneği kısa ve öz olmalıdır. Başvuracağınız bölümün tercih edilme sebebini ve hedeflerinizi açık bir şekilde dile getirmelisiniz. Üniversitenin oluşturduğu komitenin, yazdığınız niyet mektubundan etkilenmesi gerekmektedir.

Staj ve iş başvurusu için niyet mektubu
Niyet mektupları bir bakıma kapak mektuplarına benzemektedir. Başvurulacak pozisyon için gerekli niteliklerinizin yazıldığı iş başvurusu için niyet mektubu örneği, aynı zamanda işletme hedeflerini gerçekleştirebilmek için geliştirdiğiniz yönlerinizin açıkça belirtildiği bir belgedir.




 

niyet mektubu niyet mektup örneği