Nokia eskiye geri dönüyor: 2023'te çıkarılabilir pilli telefon

TAKİP ET

Eskiden her akıllı telefon çıkarılabilir bir pil ve 3,5 mm kulaklıkla gelirdi.

Reklam
Reklam

İkincisi hala birçok ekonomik telefonda görülse de, birincisine sahip bir telefon bulmanız pek mümkün değil. Hala çıkarılabilir bataryası olan birkaç akıllı telefon var ve en yeni Nokia C02'yi listeye ekleyebilirsiniz.

Nokia mobile, en yeni giriş seviyesi akıllı telefonu olarak uygun fiyatlı Nokia C02'yi sessizce piyasaya sürdü. FWVGA+ çözünürlüğe ve 18:9 en boy oranına sahip 5,45 inç LCD ekran sunar. Telefonun ekranında bizi eski zamanlara götüren büyük kalın çerçeveler bulunuyor. Polikarbonat bir çerçeveye ve nano dokulu bir sırta sahiptir. IP52 su yalıtımı da var.

Kamera bölümünde ise ön tarafta 2 MP, arkada ise LED flaşlı tek 5 MP kamera yer alıyor. Akıllı telefonun yakıtını doldurmak, telefonu tam bir gün boyunca çalıştırmak için yeterli olması gereken nispeten büyük bir 3.000 mAh pildir. Bahsedildiği gibi, pil çıkarılabilir, böylece pil biterse her zaman yenisiyle değiştirebilirsiniz.

Kaputun altında, Nokia C02, 1.4 GHz saat hızına sahip, adsız bir dört çekirdekli SoC tarafından desteklenmektedir. SoC, 2 GB RAM ve 32 GB eMMC 5.1 depolama ile eşleştirilmiştir. Yazılım cephesinde, telefon Android 12'yi (Go sürümü) çalıştırıyor. Marka, iki yıllık güvenlik güncellemeleri sunacak.

Akıllı telefon, çift SIM yuvası ve bir microSD kart yuvası ile birlikte gelir. Ahize, microUSB konektörünün yardımıyla şarj olur. Şu anda, Nokia C02'nin fiyatı ve bulunabilirliği bilinmiyor. Marka çok yakında duyuruyor olmalı. Ahizenin fiyatı 80 doların altında olmalıdır.