Noterde kredi kartı ile ödeme yapılır mı? Noter kredi kartına taksit yapıyor mu? Noterde banka kartı geçerli mi?

TAKİP ET

Hayatın birçok alanında kullandığımız kredi kartları nakit ihtiyacını belli oranda azalttı. Hayatımızın her alanında kurtarıcı olan kredi kartlarının bazı yerlerde kullanılıp kullanılmadığı merak ediliyor. Hayat kurtarıcı olan bu kartların r noterde kredi kartının geçerli olup olmadığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, noterde kredi kartı geçerli mi? Noter kredi kartına taksit yapıyor mu? Noterde banka kartı geçerli mi? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

Kredi kartları hayatımıza girmesiyle nakit paraya olan ihtiyaç azaldı. Pek çok yerde kredi kartı ile ödeme yapabilmek mümkündür. Notere yolu düşen işlerini halletmek isteyen vatandaşlar noterlerde kredi kartı geçip geçmediğini araştırıyor. Peki, noterde kredi kartı geçerli mi? Noter kredi kartına taksit yapıyor mu? Noterde banka kartı geçerli mi? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

 

Noterde Kredi Kartı Geçerli Mi?

Noterde kredi kartı geçerli olup olmadığını merak eden vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. Bu soru genelde yanında nakit taşımayan vatandaşların aklına takılan bir soru olarak yer almaktadır. 

Notere yolu düşen kişiler ödemelerini nakit para ile yapmalıdır. Noter nakit para ile hizmet sunan resmî kurumlar birisidir. Herhangi bir noter kurumunda banka kartı veya kredi kartı ile ödeme yapamazsınız. Ayrıca noterliklerde taksitli ödeme şansı da bulunmamaktadır. 

Noter kurumları aynı kurallarla birbirine bağlı kurum olmasından dolayı herhangi bir istisna olma durumu söz konusu olmamaktadır. Yani noter işlemleri için yanınızda mutlaka nakit para bulundurmak zorundasınız.

2022 Noterde Kredi Kartı Geçerli Mi?

Noterde kredi kartı geçerli olmaması konusunda bir yasa ya da neden bulunmamaktadır. Noterde kredi kartı neden geçerli değil konusunda öne çıkarılan gerekçeler şu şekilde sıralanmaktadır;

Bankaların kredi kartı ve taksitli alışverişlerde uyguladığı komisyon oranları noter çalışma sistemlerine uymamaktadır.

Enflasyon oranlarına göre zam yapmayan ve uygun fiyatlı birçok işlem yapılan noterler, kâr amacını düşürmemek için kredi kartı kullanmamaktadır.

Uygulanan komisyonların ve ödeme gecikmesi gibi nedenlerin olması noterlerde zarar endişesi oluşturduğu için, bu gerekçe de noterlerin kredi kartı kabul etmeme nedenleri arasında yer alır.

Noterde Banka Kartı Geçerli Mi?

Noterde kredi kartı kullanılmıyor fakat banka kartı geçerli olan noterlikler yer almaktadır. Kredi kartı olarak ödeme yapma imkanı bulunmayan noterler banka kartlarına izin verebilmektedir. Banka kartı işlemlerinin komisyon oranları düşüktür ve taksitli alışveriş yoktur. Bu nedenlerden noterliklerde banka kartı geçerli olabilmektedir. 

Kanunlar çerçevesinde bakıldığı zaman, noterde banka kartlarının geçerli olmasını engelleyen bir yasa ve kanunda bulunmamaktadır. Yine de gideceğiniz notere, giriş yapmadan önce arayarak banka kartı kabul edilip edilmediğini sormalısınız.

Noter Kredi Kartına Taksit Yapıyor Mu?

Artık hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan kredi kartları her geçen gün kullanım ağını genişletmektedir. Bu durum noterlerde kredi kartına taksit yapılıyor mu sorusunu da sık sık akıllara getiriyor. Noterliklerde kredi kartı ile ödeme imkanı olmaması nedeniyle kredi kartına taksit yapması gibi bir şey de söz konusu olmamaktadır. Noterde kredi kartı geçerli mi 2022 içeriğimizde kredi kartına taksit konusuna şu an için hayır yanıtını verebiliyoruz. 

Noter Banka Kartından Komisyon Alıyor Mu?

Noter işlemlerinde banka kartının geçerli olması komisyon alınıp alınmadığının da merak edilmesine neden olmaktadır. Banka kartı ile ödeme yapılması durumunda, birçok banka tarafından komisyon alınmamaktadır. Noterde komisyon olayı doğru bulunmadığı için, komisyon olmayan bankalar ile anlaşma sağlanmaktadır. Bu nedenlerden dolayı banka kartı ile ödeme yapacak kişilerden komisyon alınmamaktadır.

Bu konu için geçerli bir diğer nokta ise noterin kendi komisyon oranıdır. Noterler banka kartı ile ödeme esnasında işlem ücreti dışında ayrı bir komisyon almazlar. Bu nedenle hesap kartınız ile rahatlıkla zarar etmeden ödeme işlemi yapabilirsiniz.

2022 Noter İşlem Ücretleri Nedir?

Noter işlemleri için noterliğe giden birçok kişi noter ücretlerini de merak etmektedir. Özellikle üzerinde nakit bulundurmayan kredi kartı kullanıcıları işlemlerin ne kadar tutacağı konusunda endişelenmektedir. Kredi kartı ile ödeme imkanı bulunmasa da eğer banka kartı kullanıyorsanız ödemelerinizi yapabilirsiniz. 

2022 yılı noter işlem ücretleri yeni senede geçerli olacak tarife fiyatları Mart ayında güncellenecektir. Yeni fiyatların yürürlüğe girmesi ise Nisan ayı gibi olacaktır.  

Noterde kredi kartı ile ödeme yapılır mı Noterde banka kartı ile ödeme yapılır mı Noterde kredi kartına taksit yapılır mı noter işlemleri