Noterde vekaletname verme ücretleri ne kadar oldu?

TAKİP ET

Noterde vekaletname verme ücretleri her yıl değişmektedir. Yeni yılda da değişen noterde vekaletname verme ücretleri merak edildi. Vekalet verecek olan vatandaşlar notere gitmeden ve vekalet başvurusu yapmadan önce vekaletname verme ücretleri konusunda bilgi sahibi olmalıdır. Peki Noterde vekaletname verme ücretleri ne kadar oldu? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Noterde vekaletname verme ücretleri her yıl değişmektedir. Yeni yılda da değişen noterde vekaletname verme ücretleri merak edildi. Vekalet verecek olan vatandaşlar notere gitmeden ve vekalet başvurusu yapmadan önce vekaletname verme ücretleri konusunda bilgi sahibi olmalıdır. Birçok vekalet çeşidi bulunduğu için farklı fiyatlandırmalar olmaktadır. Günümüzde çok sık kullanılan bir terim olan vekalet bir şahsın farklı bir kişiye bazı işlemleri yürütmesi için verilen yetkidir. Verilen yetkinin yasal olarak geçerli olması için vekaletin noter aracılığıyla verilmesi gerekmektedir. 

Vekaleti kimler verebilir?
Vekalet verebilmek için; Kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşından büyük olması ve akıl sağlığının yerinde olması gerekmektedir. 

Vekalet çeşitleri nelerdir?
Hem özel hayatımızda hem de iş hayatımızda yapacağımız çoğu işlem için vekalet verilebilir. 
Bu vekalet türleri şunlardır:

Genel vekaletname

Veraset ve intikal için verilen vekaletname

Gayrimenkul alım ve satım vekaletnamesi

Tapu işlemleri vekaletnamesi

Boşanma davası vekaletnamesi

Hisse devri için verilen vekaletname

Şirketler tarafından verilen vekaletnameler

Satış vaadi için verilen vekaletnameler

Tanıma ve tenfize ilişkin olarak verilen vekaletnameler
Nasıl vekalet verebiliriz?
Vekalet verecek olan kişilerin kesinlikle noter huzurunda bulunmaları gerekmektedir. Ama bazı durumlarda bu şart aranmaz. Kişi yatalak hasta veya engelliyse, hastanede yatıyorsa ya da cezaevinde kalıyorsa noterde olmalarına gerek yoktur. Ama bu durumların dışında kişilerin noterde olmaları gerekmektedir. 

Vekalet vermek için hangi belgeler gerekmektedir?
Vekalet vermek için şu belgeler gerekmektedir;

2 tane fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş olmasına dikkat edilmelidir)

Vekalet verecek olan kişinin nüfus cüzdanı (T.C Kimlik Numarası olmalı)

Vekaleti alacak olan kişinin adı, soyadı ve kimlik numarası

Tapu bilgileri (Gayrimenkul satışı olacaksa)

Ruhsat bilgileri (Araç satışı olacaksa)
Noter vekalet ücretleri ne kadar oldu?
Noter vekalet ücretleri her sene değişmektedir. Enflasyona bağlı olan vekalet ücretleri türüne göre artış göstermektedir. 
Araç satışı noter vekalet ücretleri 
Herhangi bir araç devir işlemi gerçekleştirecek olan her iki tarafında noterde bulunması zorunludur. Eğer taraflardan birisi notere gelemeyecekse bu kişi araç satış işleminin yürütülenebilinmesi için başka birisine vekalet verebilmektedir. Vekalet verilmesi sayesinde kişi noterde olmasa bile kendi yerine başkasını yetkili olarak gönderebilir. Araç satış noter vekalet ücreti yeni yılda 192 TL olarak belirlenmiştir. Ama bu ücret sadece vekalet vermek için talep edilen tutardır. Araç satış işlemi için talep edilen tutar ayrı olarak alınır. 
Tapu noter vekalet ücreti 
Ülkemizde her gün yüzlerce ev, arsa ve arazi gibi mülklerin satışı yapılmaktadır. bir mülk alıp satılacağı zaman notere gidememe durumu olursa birine vekalet verilebilir. Tapu noter vekalet ücreti ise yeni yılda 240 TL ile 650 TL arasında değişmektedir. 
Avukata vekalet verme ücreti 
Avukatınızın resmi işlemler için sizin adınıza bir işlem yapabilmesi için vekalet verilmesi gerekmektedir. Avukata vekalet verme ücreti yeni yılda 192 TL olarak belirlenmiştir. 
Muhasebeciye vekalet verme ücreti
Muhasebecinizin resmi işlemleri sizin adınıza yapabilmesi için vekalet vermek gerekmektedir. Muhasebeciye vekalet verme ücreti yeni yılda 192 TL olarak belirlenmiştir. 
Diploma almak için vekalet verme ücreti
Günümüzde en çok verilen vekalet türü olan diploma almak için vekalet verme işlemini genellikle şehir dışında okuyan öğrenciler yapmaktadır. Diplomalar yalnızca öğrencinin kendisine verildiği için öğrenciler başka birisine vekalet vererek diplomalarını alabilirler. Diploma almak için vekalet verme ücreti yeni yılda 140 TL ile 170 TL arasında değişmektedir. 

noter noter vekalet ücreti vekalet vekaletname