O partinin oyları yükseliyor! Anket sonuçları açıklandı, 3 puanlık artış var

TAKİP ET

ORC Araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen son seçim anketi sonuçları açıklandı. Anket sonuçlarına göre AK Parti bu ay oylarını bir önceki aya göre yüzde 3.3 puan yükseldi.

Reklam
Reklam

ORC Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mehmet Pösteki, aynı zamanda henüz yayınlanmamış bir anketin verisini de açıkladı. Pösteki katılımcılara "Kılıçdaroğlu-Erdoğan yarışında tercihiniz ne olur' sorusunu yönelttiklerini belirtirken, “yaklaşık yüzde 38-38 gibi kafa kafaya bir durum çıktı” ifadelerini kullandı.

AK PARTİNİN OYLARI YÜKSELDİ

Ağustos ayında yapılan anketlerden Ak partinin oyları yüzde 27,3 çıkmıştı. Eylül ayında ise Ak Parti oylarını arttırdı. Son seçim anketi sonuçlarına göre Ak partinin oyları yüzde 30.6 çıktı. Yine Eylül ayında CHP'nin’oylarında da küçük bir kıpırdama olduğu ifade edildi.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU KAFA KAFAYA

Ak Parti’nin şu anda en çok kamuoyu araştırması yaptıran parti olduğunu belirten ORC Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mehmet Pösteki, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun arasında da bir anket yaptıklarını dile getirdi. Pösteki açıklamasının devamında “Kılıçdaroğlu mutlaka kendi ismini Erdoğan'la kıyaslattırıyordur. Bizler de soruyoruz örneğin henüz yayınlanmamış bir verimizde ‘Kılıçdaroğlu-Erdoğan yarışında tercihiniz ne olur' sorusuna yaklaşık yüzde 38-38 gibi kafa kafaya bir durum çıktı. Geri kalan seçmen bu iki adayın yarışında kararsız olduğunu ifade ediyor. Oldu ki Kemal Kılıçdaroğlu masadan kalktı ve aday oldu, ben söz konusu belediye başkanlarının onun karşısına geçip aday olabileceğini düşünmüyorum, vatandaşın da buna tepki göstereceğini düşünüyorum." İfadelerini kullandı.