O Ses Türkiye finali ne zaman yapılacak? O Ses Türkiye Yarı final ve final yarışmaları tarih bilgisi

TAKİP ET

TV8'in sevilen yarışma programı O Ses Türkiye finale doğru gidiyor. İzleyiciler programın ne zaman final olacağını merak ediyor. Peki O Ses Türkiye finali ne zaman yapılacak? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

The Voice yarışmasının Türkiye’ye uyarlanmış hali olan O Ses Türkiye TV8 kanalında yayınlanıyor. Oldukça beğenilen bu programın finali yaklaşırken izleyiciler net tarihi merak ediyor. Peki yarışma ne zaman final olacak? İşte konuya ilişkin detaylar…

O Ses Türkiye ne zaman final olacak?

Geçen hafta 8 Ocak tarihinde çeyrek final ve yarı final yarışmacılarının bir kısmı belli olmuştu. O Ses Türkiye programının yarı finali 20 Ocak Perşembe günü yapılacak ve final bölümü ise 21 Ocak Cuma günü yayınlanacak. Bunun yanı sıra yine TV8’de yayınlanan Survivor programı 15 Ocak 2022 Cumartesi tarihinde başladı. 

Final bölümü 21 Ocak Cuma günü ekranlarda olacak.

O Ses Türkiye yarışma kuralları neler?

O Ses Türkiye programında 4 jüri ve bir sunucu vardır. Yarışmanın formatında her sene değişiklikler yapılmaktadır. Lakin genel kurallar aşağıdaki gibidir.

Kör seçmeler: Bu kısım yarışmanın ilk turudur. Bu bölümde jüriler adayları sahneye arkaları dönük bir şekilde dinlerler. Eğer ki adayın beğenirlerse önlerinde duran kırmızı butona basarak sahneye doğru dönerler. Şarkı bittikten 3 saniye sonrasına kadar jüri üyeleri butona basma hakkına sahiptir. Eğer ki bir yarışmacıyı birden fazla jüri beğenip butona basarsa bu defa da yarışmacıyı ekibine dahil etmek isteyen jüri üyesi yarışmacıyı ikna edebilmek için elinden geleni yapmaya başlar. Sonucunda ise yarışmacı seçtiği jürinin ekibine geçer. Bunların yanı sıra her jüri üyesinin belli bir kontenjanı vardır ve her sene bu kontenjan değişiklik göstermektedir. 3. sezonda her birinin 32,4. sezonda 53,5. sezonda ise 65-70 ses kontenjanları vardı.

İkinci tur: Bu aşama yarışmanın ikinci turudur. Bahsedilen bu tur ilk 4 sezonda yapılmamıştır. İlk kez 5. sezonda bu formata dahil olmuştur.

Grup turu: Bu aşamada her takımdaki yarışmacılar 5'er veya 6'şar kişilik gruplar oluşturarak kör seçmelerde ki performanslarını kamera arkasında koçlarının önünde bir kez daha sunmaktadır. Grup birincisi direkt düello turuna çıkarken 2. ve 3.lerde ikinci şans eşleşmesine katılırlar. Geriye kalanlar ise elenir.

İkinci şans eşleşmesi: Bu aşamada her gruptan 2 kişi birebir düello yaparak birbirlerinden farklı şarkılar söylerler. Sonuç olarak koç iki kişiden birini seçerek üst tura taşırken diğeri ise elenir.

Düello: Bu aşama ilk 4 sezonda ikinci aşama iken 5. sezonda üçüncü aşamadır. Bu aşamada jüri üyeleri ekibinde bulunan yarışmacıları ikişerli üçerli eşleştirerek sahneye çıkartırlar. Yarışmacılar sahnede aynı şarkıyı düet şeklinde söylerler. Sonuç olarak koç yarışmaya kiminle devam edeceğini seçerek kazanan kişiyi üst tura çıkartırken diğerlerini eler.

Transfer: Bu aşama ilk iki sezonda yer almamaktadır. İlk kez 3. sezonda formata dahil edilmiştir. Bu aşamada düelloda elenen kişiler elendiği takımın koçu dışında diğer üç koça yarışmacıyı kendi takımını almak isteyip istemediği sorulur. Koçlardan biri elenen yarışmacıyı almak isterse yarışmacı yarışmaya devam eder. Kör seçmeler turunda olduğu gibi jüriler butonlara basarlar ve eğer bir yarışmacı birden fazla jüri isterse yine seçim yarışmacıya kalır.

Birebir: İlk 4 sezonun 3. turudur. Bu aşama 5. sezonda kaldırılmıştır. Birebir turunda üçüncü turdan itibaren yarışmacılar şarkıyı yalnız söylemeye başlarlar. Yine ikişerli ya da üçerli eşleşme yapılarak yarışmacılardan biri üst tura çıkarken diğerleri ise elenir.

Çapraz Eşleşmeler: Bu tur ilk 3 sezonda bulunmamaktadır. İlk defa 4. sezonda bu formata eklenmiştir. Bu turda yarışmacılar farklı ekiplerdeki yarışmacılarla ikişerli ya da üçerli eşleşerek sırayla farklı şarkılar söylemektedirler. Bu turda seçimi stüdyodaki 450 seyirci ellerindeki butonlarla belirler. Sesi beğenenler 1’e beğenmeyenler 2’ye basar. Seyircilerin istedikleri kadar sesi beğenme hakları vardır. En yüksek yüzdesi olan yarışmacı Canlı Yayınlar’da yarışmaya hak kazanır.

Canlı yayınlar: Bu bölümde önceki turların aksine banttan yayınlanmayan oylamanın sms ile yapıldığı final turlarından biridir.

Çeyrek final: Bu aşamada kalan 16 yarışmacı dörderli gruplara ayırarak performanslarını sahnede sergilerler. Yapılan her performansın arkasından 2 dakikalık SMS oylaması beklenir. Sonuç olarak her 4 gruptan sonuncu olan bir kişi toplamda 4 kişi yarışmaya veda eder. Çeyrek finalin ikinci aşamasında ise kalan 12 yarışmacı üçerli gruplara ayrılarak sahneye çıkarken yine her gruptan bir kişi elenerek yarı finale çıkacak olan 8 yarışmacı belirlenir.

Yarı final: Bu aşamada kalan 8 yarışmacı dörderli olarak ayrılır ve performanslarını sergilerler. Her performansın arkasından 2 dakikalık SMS oylaması beklenir. Sonucunda her iki gruptan sonuncu olan bir kişi yani toplamda 2 kişi yarışmaya veda ederken yarı finale çıkacak kişiler belirlenir.

Final: Yarışmanın son turu olan bu turda 4 yarışmacı ikişer tane şarkı söyler. Performanslarından sonra SMS oylaması yapılarak öncelikle 4. olan kişi öğrenilir. Ardından kalan üç yarışmacı eski performanslarından birini sahneler ve 3. belirlenir. Son olarak iki yarışmacı yine eski performanslarından birer tane daha sahneleyerek SMS oylaması sonucunda birinci seçilir.

O Ses Türkiye final ne zaman final olacak