Ödemelerde erteleme garantili çiftçilere gübre desteği!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödemelerin ürünlerin satışı sonrasına yapılması garantisiyle tarım sektörüne gübre desteğinin başlatılması için bakanlarına talimat verdi.

Reklam
Reklam

AK Partili milletvekillerinin seçim bölgelerinde gerçekleştirdikleri incelemeler sonrasında çiftçilerin özellikle yüksek gübre fiyatlarından dolayı kış ekimi yapamadıkları ve bu durumunda tarımsal üretimi olumsuz yönde etkileyeceği bilgisi Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. 



Gübre ve mazotun yanı sıra hayvan yemleriyle ilgili belirli bir destek yapılması konusunu değerlendiren Erdoğan, bakanlara talimat vererek tarımsal alana destek yapılma çalışmasının başlatılmasını istedi. Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmalarda çiftçilerin gübreyi alarak kullanması ve ödemesini de ürünleri sattıktan sonra yapması yönünde bir model hazırlandığı öğrenildi.



Ayrıca girdi maliyetlerinin de indirilmesi yönünde yapılan çalışmalarda gerçekleştirilen hesaplamalar sonucunda  anormal bir değişiklik yaşanmazsa ciddi derecede bir kuraklık söz konusu olmayacak ve çiftçilere gerekli desteklerin verilmesiyle birlikte tarım ürünlerinin hem üretiminde hem de satışında bir sıkıntı olmayacak.

çiftçiye gübre desteği ödeme erteleme cumhurbaşkanı erdoğan tarım desteği