Ofis ortamında egzersiz nasıl yapılır? İş yerinde yapılabilecek egzersizler

TAKİP ET

İş yerinde ve ofis ortamında çalışan kişiler, spor salonu ve egzersizler için zaman bulmakta zorluklar yaşayabilmektedir. İnsanlar, ofis ortamında egzersizlerin nasıl yapılacağını araştırmaktadır. Ofis ortamında egzersiz nasıl yapılır? Bu haberimizde iş yerinde yapılabilecek egzersizleri sizler için derledik. İşte ofis ortamında yapılabilecek egzersizler...

Reklam
Reklam

Çoğumuz egzersiz için zaman ayırmada veya egzersiz için fazladan zaman yaratmada sorun yaşıyoruz. Uzun mesailerimiz, işe gitme şeklimiz ve daha birçok neden, uzun süreler boyunca hareketsiz kalmamıza neden olabilir. Böyle bir günün ardından spor salonuna gitmek imkansız. Mesai saatleri içerisinde ekstra zaman ayırmadan kolaylıkla yapabileceğiniz egzersizlerden bahsedelim. İş yerinden hangi egzersizler yapılabilir?

Chair stand hareketi
Chair stand hareketi dediğimiz egzersiz kalça ve kalçalarınızı çalıştırabilir. Bu kadar basit ve etkili bir egzersiz yapmak için tek ihtiyacınız olan sağlam bir sandalye. Sandalyeniz tekerlekli ise öncelikle sandalyenizi sabitlediğinizden emin olun. Başlangıç ​​pozisyonunuz bir sandalyede oturuyor olacak. Dengeyi korumak için ellerinizi göğsünüzde çaprazlayabilir veya uzatabilirsiniz. Ellerinizi kullanmadan doğrudan ayağa kalkın ve ardından kendinizi yavaşça sandalyeye geri kaydırın. Bu hareketi 10 defa tekrarlayabilirsiniz.
Calf raise hareketi
Bu hareket ile ellerinizi sandalyenin arkasında birleştirin. İlk olarak bir bacağınızın üzerinden durduktan sonra yavaş bir şekilde ayak parmaklarının üstünde kalkmaya çalışın. Başlangıç pozisyonuna dönün. Bu hareketi 20 defa tekrarlayabilirsiniz.Diğer bacağınızla da bu hareketi tekrarlayabilirsiniz. Bu hareket sayesinde alt bacaklarınızı sıkılaştırabilirsiniz.
Plank hareketi
Bu hareketi masanızdan destek alarak uygulayabilirsiniz. Bu hareket ile core kaslarınız çalışacak. Masanın bir kenarında ön kollarınızın üstünde konumlandırın. Vücudunuz düz bir çizgi haline gelene kadar geriye doğru gidin. Ayak parmaklarınızı kaldırın ve kollarınızı düzeltmeye çalışın. 30 saniye boyunca bu pozisyonda durmaya çalışın. Dinlenerek bu hareketi 4 defa tekrarlayın.
Wall stretch hareketi
Kapı aralığı ve köşe duvar köşelerini bu hareket için kullanabilirsiniz. Avuç içini duvar veya kapının iki yanına yaslayarak omzunuz ağrımayacak şekilde öne doğru esnemelisiniz. Bu hareketi 2-3 tekrar ve her seti 20 saniye şeklinde yapmanız gerekmektedir.
Chest hareketi
İlk olarak ayaklarınızı kalça genişliğinde açın. Ellerinizi arkanızda birleştirerek parmaklarınızı birbirine geçirin. Kollarınızı geriye uzatarak ellerinizi vücudunuzdan uzaklaştırmaya çalışın. Omuzlarınız aktifleşerek göğsünüz açılacaktır. 10-15 saniye bu harekette kalmaya çalışın. Hareket esnasında derin nefes alıp vermelisiniz.
Triceps hareketi
İlk olarak ayaklarınızı kalça genişliğinde açın. Kollarınız iki yanda serbest şekilde durmalı. Nefesinizi alın ve sağ kolunuzu başınızın üstüne almaya çalışın. Ellerinizi kürek kemiğinizin arasına yerleştirmeye çalışın. Nefesinizi verin ve sağ dirseğinizi sol elinizle nazikçe itmeye çalışın. Bu harekette 1 dakika boyunca durmaya çalışın. Her iki taraf için bu hareketi deneyin. Her iki taraf için 1 dakika durmayı deneyin.
Bu hareketler sayesinde ofis ortamında hafif egzersizler gerçekleştirmiş olursunuz.
 

ofis egzersizleri iş yeri egzersizleri