Öğrenci affı ne demek, ne zaman çıkacak? Son öğrenci affı ne zaman çıkmıştı? Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine af mı geldi?

TAKİP ET

Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren öğrenci affı konusunda son dakika açıklamalarında bulundu. AK Parti tarafından öğrenci affı ile ilgili çalışmaların başladığı duyulurken detaylarda merak konusu oldu. Peki, öğrenci affı ne demek? Öğrenci affı hangi öğrencileri kapsıyor? Son öğrenci affı ne zaman çıkmıştı?

Reklam
Reklam

Milyonlarca üniversite öğrencisini yakından ilgilendiren son dakika gelişmesi Az önce yaşandı. Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptığı son dakika açıklaması ile okulunu yarıda bırakan öğrencilere umut ışığı verdi. Çeşitli sebeplerden dolayı üniversiteden ayrılmak zorunda kalmış ya da okulu bırakmış öğrenciler için af geliyor. Peki, öğrenci affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affı ne demek? En son öğrenci affı ne zaman çıkmıştı?

Öğrenci affı ne demek?

Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bugün son dakika açıklaması yaparak Üniversite öğrencileri için öğrenci affı çalışması başlattıklarını duyurdu. Konuyla ilişkin detaylar merak konusu olurken bir yandan da öğrenci affı ne demek sorusuna yanıt araştırılıyor. Öğrenci affı, çeşitli sebeplerden dolayı okulunu yarıda bırakmış öğrencilerin yeniden okula dönmesi demek oluyor.

2022 öğrenci affı kimleri kapsıyor?

AK Parti'nin çalışmalarına başladığı 2022 öğrenci affı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsıyor. Yani bu grup içerisinde olan öğrenciler yasanın çıkması durumunda eğitimlerine devam edebilecek.

2022 öğrenci affı ne zaman çıkacak?

Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bugün yaptığı açıklamada üniversite öğrencilerine yönelik bir afiş çalışması başlattıklarını duyurdu. Şu an için konunun detayları paylaşılmazsa da Temmuz ayında yasalaştırma ile ilgili adımların atılacağı bildirildi. Yani temmuz ayında öğrenci affı konusu meclis gündemine gelecek ve oylanacak.

En son öğrenci affı ne zaman çıktı?

Eğitim hayatında çeşitli sebeplerden dolayı yarım bırakmış olan üniversite öğrencileri için en son öğrenci affı Yükseköğretim Kurulu kararı ile 18 Mayıs 2018 tarihinde çıkmıştı. Ancak öğrenci affı için bazı şartlar da bulunuyordu. Bu yıl çıkacak olan öğrenci hakkında şart olup olmayacağı ilerleyen günlerde belli olacak.