Öğrenci affı nedir? Öğrenci affı çıktı mı 2022? Öğrenci affı kimleri kapsıyor?

TAKİP ET

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan bedelli affı müjdesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan binlerce kişinin beklediği öğrenci affı müjdesi de geldi. Bugün öğrenci affı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, güzel haberi duyurdu. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından konuyla ilgili pek çok detay araştırılmaya başlandı. Merak edilenlerin başında ise öğrenci affının kimleri kapsayacağı ve şartları yer aldı.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan bedelli affı müjdesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan binlerce kişinin beklediği öğrenci affı müjdesi de geldi. Bugün öğrenci affı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, güzel haberi duyurdu. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından konuyla ilgili pek çok detay araştırılmaya başlandı. Merak edilenlerin başında ise öğrenci affının kimleri kapsayacağı ve şartları yer aldı. Öğrenci affı ile ilgili soru işaretleri uzun zamandır devam ediyordu. Öğrenci affının gelip gelmeyeceğini merak eden binlerce kişi konuyu yakından takip ediyor ve af talebinde bulunanlar sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyordu. Öğrenci affına yönelik beklenen açıklama bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Peki, öğrenci affı nedir? Öğrenci affı çıktı mı 2022? Öğrenci affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affı şartları neler? İşte detaylar…

Öğrenci Affı Nedir?

Çeşitli sebeplerle üniversiteyi bırakan öğrenciler, öğrenci affıyla birlikte tekrar okula dönme şansına sahip olacak. İlk defa 2018 yılında hayata geçirilen öğrenci affı uygulamasına dair yeni çalışmalar devam ediyor. 



Öğrenci Affı Çıktı Mı?

Uzun bir süredir gençlerin beklediği öğrenci affı ile ilgili açıklama bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Öğrenci affı ile ilgili önemli açıklamalara yer veren Erdoğan, ‘Bir süredir üzerinde çalıştığımız ve kamuoyunda öğrenci affı diye bilinen teklifi önümüzdeki günlerde Meclisi’mizin takdirine sunuyoruz. Bu teklif, lisans, yüksek lisans, doktora seviyesindeki öğrencilerimizden eğitimini bırakmak mecburiyetinde kalanlara belirli şartlarda okullarına dönüş yolunu açıyor. 

Öğrenci Affı Kimleri Kapsıyor?

2018 yılında gelen öğrenci affı kapsamında, terör suçundan hüküm giyenler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı sebebiyle ilişiği kesilenler söz konusu aftan yararlanamamıştı. 2022 yılı öğrenci affında yine söz konusu maddelerden dolayı ilişiği kesilenlerin aftan yararlanmaması bekleniyor. Ancak henüz 2022 öğrenci affı şartları belli olmadı. Detaylar belli olduktan sonra sizleri bilgilendireceğiz…