Öğrenci belgesi nedir, nasıl alınır? 2022 öğrenci belgesi örneği

TAKİP ET

Genellikle çeşitli başvurularda kullanılan öğrenci belgesinin örneğini öğrenmek isteyen insanlar internet üzerinden 2022 öğrenci belgesi örneği terimini sıklıkla yazıyor. Peki öğrenci belgesi nedir, nasıl alınır? İşte cevabı...

Reklam
Reklam

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bir çok öğrenci işlemi dijital ortama taşınarak daha kolay bir hale geldi. Öğrenci belgesinin internet üzerinden alınması sadece öğrencilerin değil onların eğitim hayatını sürdürdüğü okulun işini de kolaylaştırdı. Fakat bu durum ilköğretim ve lise öğrencileri için geçerli değildir. İlköğretim ve lise öğrencilerinin öğrenci belgelerini almaları için okudukları okula müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu kapsam dışında bulunan öğrenciler internet üzerinden öğrenci belgelerini alabilirler. Peki öğrenci belgesi nedir, nasıl alınır? 
Öğrenci Belgesi Nedir, Nasıl Alınır?
Günümüzde internet üzerinden kolaylıkla alınabilen ve kişinin öğrenci olduğunu kanıtlayan belgeye öğrenci belgesi adı verilmektedir. Öğrenci belgesinin öğrenim belgesinden farkı ise öğrenci belgesi hali hazırda eğitim hayatına devam eden öğrencilerin alabileceği bir belge iken öğrenim belgesinin herhangi bir zaman sınırı yoktur. Öğrenci belgesi ilkokul, ortaokul, lise, üniversite farketmeksizin bir kişinin öğrenci olduğunu kesin olarak kanıtlamaktadır. 
Yukarıda bahsedildiği üzere ilköğretim ve lise öğrencilerinin öğrenci belgelerini internet üzerinden alması mümkün değildir. Üniversite öğrencileri ise E-Devlet üzerinden öğrenci belgelerini kolaylıkla alabilirler. 
E-Devlet’e T.C kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleriyle birlikte giriş yapan öğrenciler ana sayfadaki arama boşluğuna ‘’Öğrenci Belgesi Sorgulama’’ yazmalıdır. Sonrasında ise çıkan sonuçlar arasından ‘’Yüksek Öğrenim Kurumu Öğrenci Belgesi Sorgulama’’ seçeneği seçilir. Sonrasında kişinin eğitim aldığı tüm kurumların listesi gözükecektir. Öğrenci istediği belgeyi seçerek ‘’Yazdır’’ seçeneğine tıklar ve öğrenci belgesini almış olur. İşte merak edenler için 2022 öğrenci belgesi örneği:

öğrenci belgesi öğrenim belgesi üniversite E-Devlet internet eğitim