Öğrenci bilgi formu ne işe yarar? Öğrenci bilgi formu

TAKİP ET

Öğrenci bilgi formu sayesinde öğrencilerin e-Okul sisteminde bulunan bilgilerinin doğruluğunu test edebilirsiniz. Vatandaşlarımız öğrenci bilgi formunun ne işe yarar, öğrenci bilgi formu hangi bölümlerden oluşur sorularının yanıtlarını internet üzerinden araştırıyor.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin e-Okul sisteminde bulunan bilgilerini test etmek amacıyla ortaya çıkarılan öğrenci bilgi formu sayesinde öğrencileri daha yakından tanımak mümkün hale geldi. Ayrıca öğrencilerin eski bilgilerini güncellemek amacıyla kullanılmaktadır. Öğrenci bilgi formu sayesinde öğrencilerin e-Okul sisteminde bulunan bilgilerinin doğruluğunu test edebilirsiniz. Vatandaşlarımız öğrenci bilgi formunun ne işe yarar, öğrenci bilgi formu hangi bölümlerden oluşur sorularının yanıtlarını intenet üzerinden araştırıyor.

Öğrenci bilgi formu intenet üzerinden doldurulur. Bunun amacı kağıt israfının önüne geçmek ister. Son dönemlerdeki tasarruf tedbirleri kapsamında materyal kullanımını en az da indirmek amaçlanıyor. Bundan dolayı teknoloji daha fazla kullanılıyor. Öğrenciyi tanımak adına en mantıklı yol öğrenci bilgi formudur. Bu formlar sayesinde öğrenciyi daha yakından tanıyabilirsiniz.

Öğrenci Bilgi Formu

Öğrenci bilgi formlarında sekiz tane bölüm vardır. Bu bölümlerin her birinde öğrencinin farklı özelliklerine dair sorular sorulur. Google üzerinden e-Okul öğrenci bilgi formu yazdığınız takdirde öğrenci bilgi formuna ulaşabilirsiniz. Öğrenci bilgi formlarında Pandemi sürecine ilişkin, sağlık bilgisine ilişkin, ev ve aile bilgisine ilişkin, anne ve baba bilgisine ilişkin, veli bilgisi, öğrenci bilgisi ve açıklama kısımları mevcuttur. Öğrenci bilgi formunda bu bilgiler doldurulur.

Bu bölümleri sırasıyla doldurduktan sonra sekizinci bölüme kadar gitmeniz gerekiyor. En son bölümde karşınıza formu gönder seçeneği çıkacaktır. Bu seçeneğini tıklayarak formu karşı tarafa iletebilirsiniz. Ayrıca bilgileriniz bu sayede kaydedilmiş olacak, eski bilgileriniz de güncellenmiş olacaktır.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Öğrenci bilgi formu doldururken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Soruları aşama aşama yapmanız gerekiyor. Bilgileri yazarken karşınızdaki soruyu cevaplama dan bir sonraki soruya geçme imkanınız yoktur. Okuldaki genel durumunuz buradaki verilere göre şekillenecektir. Bu açıdan bilgileri eksiksiz bir şekilde ve özenli bir şekilde doldurmanız gerekiyor.

Bunun yanında bütün soruları cevaplama süresi olarak 6 dakika verilmiştir. Bu süre içerisinde soruları yanıtlamanız beklenmektedir. Her ihtimale karşı öğrenci numarası, öğrenci sınıfı, anne ve babanın telefon numaraları, e-posta adresi, öğrencinin varsa kendi telefon numarası ve kimlik numarası hatasız bir şekilde doldurmalıdır.

Öğrenci bilgi formu öğrenciyi en yakından tanıtacak bilgi evrakı olarak kayıtlara geçer. Form sayesinde öğrencinin ailesine ve kendisine ilişkin detaylı bilgilere ulaşılır. Bu form ile birlikte öğrencinin bütün okul yaşamı boyunca kullanacağı bilgiler okul tarafından edinilmiş olur. Olağandışı bir durumda ailesine ulaşmak için ailenin telefon numaraları sisteme kaydedilir. Ayrıca sürekli olarak öğrenciye sormadan bilgilere ulaşma imkanı mevcuttur. Bundan dolayı hem kağıt israfını azaltmak hem de dijital imkanları kullanmak için böyle bir sisteme geçilmiştir.

öğrenci bilgi formu e-okul