Öğrencilere destek geldi! Şartlı eğitim yardımı nedir, nasıl alınır?

TAKİP ET

Hayat şartlarının zorlanmasıyla kişiler özellikle öğrenciler eğitim alanında destek almaya yönelmiştir. Bu yardımlardan yararlanabilmek için istenilen şartlar yerine getirilmesi gerekmektedir. Uygun koşullara sahip olan kişilere destek verilirken ne zaman yatırılacağı da merak konusu oldu. Şartlı eğitim yardımı nedir? Şartlı eğitim nasıl alınır? Şartlı eğitim ne kadar?

Reklam
Reklam

Şartlı eğitim yardımı birçok kişinin hayatını kolaylaştırmaktadır. Yapılan bu yardımlardan yararlanabilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar belirlenmiştir. Başvuruların nasıl yapıldığı ve gerekli belgelerde haberimizde yer almaktadır. Özellikle öğrencilere sunulan bu fırsat eğitimlerin daha kolay ve düzenli olması çin gereklidir. İşte detaylar...

Şartlı eğitim yardımı nedir? Nasıl alınır? Ne kadar?

Şartlı eğitim yardımı almak için öncelikle örgün eğitime katılan öğrenci olması gerektiğini hatırlatmak gerekir.

Bu şartlı eğitim yardımı nasıl alınır dersek ilkokuldan başlayarak lise eğitimini tamamlayana kadar çocuğun reşit aile bireyine yapılan bir şartlı eğitim yardımıdır.

Erkek öğrencilere 55 TL Kız öğrencilere 75 TL şeklinde bazen 2 ayda bir şekline 9 ay boyunca yapılan yardım olması ile birlikte değişik eğitim yardımları da bulunmaktadır.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetlerinde yapılan şartlı eğitim yardımı için başvurularda islenilen evrak ve bilgilerin doğru doldurulması şartı ilk aranan özellikler arasında yer almaktadır.

Başvuruda bulunulan hanede her hangi bir sosyal güvencesinin olmaması şartı göz önüne alınmaktadır.

İl ve ilçelerde başvuru yapmak isteyen velilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  ( SYD) vakıflarına başvuru yapabileceklerini bilmelerinde fayda vardır.

Başvuru esnasında velinin kimlik kartı ile başvuru yapabileceğini hatırlatmak gerekir önemli bir noktadır.

4 yaş ve 20 yaşına kadar olan örgün eğitime katılan öğrencilerin faydalanabileceği bir yardım olduğunu hatırlatmak gerekir.

Başvuru esnasında velilerden yâda öncelikle annenin doldurması istenilen evraklar arasında başvuru formu,  sorgu dilekçesi, şartlı eğitim başvuru sözleşmesini eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Bu evraklar ile birlikte istenilen şartlı eğitim yardımı için yazılan dilekçe ile işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Şartlı eğitim yardımı almanız uygunluk şartlarını taşıyor olmanız durumunda ise sizlere verilen bilgiler doğrultusunda ödemelerin nasıl ve ne zaman yapılacağına dair bilgiler tarafınıza ulaştırılacaktır.

Başvuru yapacak kişinin 18 yaşını tamamlamış olması yani vasi yâda velisinin 18 yaşının tamamlamış olması ve aynı zamanda T.C vatandaşı olma şartı aranmaktadır. Bu yardımın eğitim hayatına devam eden öğrencilere yapıldığını okul hayatını sonlandıran öğrenciler olduğu tespit edilince kesildiğini hatırlatmak gerekir.

Çocuğun eğitim aldığına dair belge bu belgede okuduğu okul öğrenim durumu, okul, sınıf gibi bilgilerin eksiksiz olarak doldurulmuş olması onaylanmış imzalı olması gerekmektedir ve ihtiyacının olduğunu belirten muhtarlıktan alınan belge ile işlemleriniz sırasında istenilecek evraklar arasında yer almaktadır. Diğer evraklar sizlere başvuru esnasında verileceği için bu belgelerin tamamlanmış olması önemlidir.

Daha sonra yaptığınız başvuruları gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden veya telefonla 144 arayarak yâda E-Devlet aracılığı ile sorgulama yaparak öğrenerek bilgi alma şansınız bulunmaktadır.

Ebeveynin vefatı durumunda yâda öğrencinin devamsızlık yaparak eğitimine ara vermesi durumunda yardımın durdurulacağını bilmek gerekiyor. T.C numaralarının son rakamlarına göre ayın belli günlerinde yapılan şartlı eğitim yardımları için sizlere verilen bilgiler ile yararlanmanız sağlanmaktadır.

İlköğretime devam eden erkek öğrencilere 35 TL kız öğrencilere 40 TL orta öğretime devam eden erkek öğrenciler 40 TL Kız öğrencilere 60 TL şeklinde ödemeler uygun görülmektedir.

şartlı eğitim nedir şartlı eğitim nasıl alınır şartlı eğitim yardımı ne kadar