Öğrencilere kredi kartı veren bankalar hangileridir?

TAKİP ET

Üniversite öğrencilerinin maddi ihtiyaçları için birçok banka kredi kartı öğrencilere özel kredi kartı tanımlamaktadır. Haberimizde öğrencilere kredi kartı veren bankalar hangileridir araştırdık.

Reklam
Reklam

Üniversite öğrencilerinin öğrenim hayatları boyunca ihtiyaç duydukları maddi ihtiyaçlar için bazı bankalar kredi kartı tanımlamaktadır. Öğrenciler bu bankalardan yapacakları alışverişlerde hem taksit imkanı yakalayacak hem de anlaşmalı yerlerden yapacakları alışverişlerle puan kazanarak bir sonraki alışverişlerinde indirimden faydalanabiliyor.
Öğrenciye kredi kartı veren bankalar hangileri?
Bankaların öğrenciler için sunduğu kredi kartlarını kullanabilmek için bazı koşullara uygun olmak gerekmektedir. Bu şartlardan en önemlisi kredi notudur. Kredi notunun yüksek olması halinde yüksek limitli kredi kartı verilebilmektedir. Bir diğer koşul da gelir belgesidir ancak öğrenciler bu koşulları karşılayamadıkları için yüksek limitli kredi kartı kullanamazlar. Onun yerine bazı bankalar öğrencilerin de kredi kartı sahibi olabilmesi için uygun limitli, taksitli ve aidatsız kredi kartları sunmaktadır.
Ziraat Bankkart Genç kredi kartı
Ziraat Bankası, öğrencilere kredi kartı tanımlayan bankaların başında gelmektedir. KYK bursu ya da kredisi alma hakkı olanlar herhangi bir koşul olmadan Bankkartı kullanmaya başlayabilirler. Bankkart’ın yıllık aidat ücreti bulunmamaktadır. Bu kart ile taksitli alışveriş yapılabilir, nakit avans çekilebilmektedir. Ayrıca yapılan alışverişlerden puan da kazanılmaktadır.
İş Bankası ‘İş’te Üniversiteli’ kredi kartı
İş Bankası, üniversite öğrencileri için İş’te Üniversiteli kredi kartını tasarlamıştır. Bu kart ile yıllık aidat ödemeden alışveriş yapılabilmektedir. Ayrıca Maximum üye iş yerlerinden yapılan her alışverişte MaxiPuan kazanılmaktadır. Bu kart ile taksitli alışveriş yapılabilmektedir fakat nakit avans çekilememektedir.
İş’te üniversiteli kredi kartı başvuruları için banka şubesine gidebilir ya da mobil bankacılık üzerinden işlemler gerçekleştirilebilir.
Yapı Kredi ‘Playcard’ kredi kartı
Yapı Kredi Bankası üniversite öğrencilerine özel Playcard’ı sunmuştur. Bu kart ile yıllık aidat ödenmez, taksitli alışveriş yapılabilir ve nakit avans çekilerek taksitlendirme yapılabilmektedir. Playcard ile Word üyesi iş yerlerinden yapılan alışverişlerde puan kazanılmaktadır. Playcard başvurusu için banka şubelerine başvurulabilir ya da mobil bankacılık üzerinden başvuru işlemleri gerçekleştirilir. Playcard yalnızca öğrenciler için geçerli olan bir kredi kartıdır.
Garanti ‘Bonus Genç’ kredi kartı
Garanti Bankası’nın üniversite öğrencilerine özel oluşturduğu Bonus Genç kredi kartından 18-25 yaş arasındaki gençler faydalanabilmektedir. Yıllık kart ücreti ödemesi olmayan bu kart ile alışverişlerde taksitlendirme yapılabilir ve nakit avans çekilebilir. Ayrıca bonus üyesi iş yerlerinden yapılan alışverişlerde bonus puan kazanılmaktadır. Garanti Bankası, müşterilerine özel birçok kampanya ve avantaj da sunmaktadır. Bonus genç kredi kartı için başvurular Garanti Bankası şubelerinden, mobil bankacılık üzerinden ve internet şubesinden yapılmaktadır.
Akbank Axess exi26 kredi kartı
Akbank tarafından üniversite öğrencilerine özel sunulan Axess exi26 kartı, yalnızca 26 yaşından küçük öğrenciler için kullanıma açıktır. Bu kartta ilk iki yıl aidat ücreti alınmamaktadır ancak ileriki süreçlerde yıllık 20 TL kart ücreti ödenmesi gerekmektedir. akbank’ın sunmuş olduğu bu kart ile taksitli alışveriş yapılabilmekte ve Axess üyesi iş yerlerinden yapılan alışverişlerde chip para kazanılmaktadır.

öğrencilere kredi kartı veren bankalar öğrenci kredi kartları